Freelander 1.8 centralny zamek nie otwiera

14 Gru 2010, 08:35

Witam
W moim świeżo kupionym freelanderze ma problem z otwieraniem z pilota.

Przyciśnięcie przycisku otwierania ( jedno krotne lub dwukrotne) powoduje
otworzenie tylko drzwi kierowcy i bagażnika reszta zostaje zamknięta muszę je ręcznie otwierać.

Zamykają się wszystkie z przycisku na pilocie.

Sytuacja identyczna jeżeli chcę zamknąć wszystkie drzwi przyciskiem pod panelem nawiewu. Zamykają się wszystkie a otwierają tylko kierowcy.

Co radzicie począć z tym bałaganem?
Wymieniłem baterię w pilocie i zsynchronizowałem ją - nie pomogło
Odłączyłem akumulator - nie pomogło
pj77
Nowicjusz

Miejscowość: Puławy

14 Gru 2010, 21:06

Witam
Kolego to nie wina pilota , masz uszkodzone zamki w drzwiach
Mam to samo tylko że w drzwiach tylnych prawych, zobacz czy jak przytrzymasz przycisk pod nawiewem to się nie otworzą pozostałe
LANDEK99
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Puławy
Prawo jazdy: 13 08 1986
Auto: freelek 99r
Silnik: 2.0 98KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

11 Sty 2011, 21:04

Potwierdzam , zamek do wymiany . Miałem to samo .
kostass
Początkujący

Miejscowość: Łódź

13 Sty 2011, 21:25

I ja mam również ten ból w tylnych prawych
Tomy79
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

19 Sty 2011, 23:08

może napisze ktoś z Kolegów czy pomaga tylko wymiana czy można siłownik jakoś naprawić ?
zazwyczaj wysiada otwieranie z zamykaniem sobie siłownik radzi
więc może ktoś ma sposób na naprawę ?
wymiana zepsutego na dobry (używany)co przeżyje może tydzień dłużej to dla mnie pudrowanie syfilisu a z drugiej strony ceny serwisowych załamują
niestety
Pewnie już nie jeden z nas się zmagał z taką usterką i może jest sposób na naprawę a nie podmiankę martwego na umierające :wink:
Przemas74
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin

22 Sty 2011, 14:05

witam mam problem z otwieraniem dzwi i alarmem mianowicie nie mogę otworzyć dzwi pilotem i otwieram dzwi od strony pasażera ale i tak nie mogę otworzyć dzwi od strony kierowcy ani odpalać samohodu bo alarm sie nie wyłącza i z tego co mi kolega powiedzał to on blokuje sapłon.sprawdzałem wszystkie bezpieczniki som dobre. akumulator ładowałem i nie mam pojęcia co to może być i bardzo bym prosił o pomoc z góry dziękuje
lowen1991
Nowicjusz

Miejscowość: Gdańsk
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi SQ5 TDI exclusive concept
    Audi SQ5 TDI, dzięki mocy 230 kW (313 KM), staje się najwytworniejszym modelem serii Q5 i równocześnie pierwszym w historii Audi modelem S z silnikiem diesla. Tę nową serię quattro GmbH cechuje nie tylko dynamika. ...

22 Sty 2011, 15:40

Witaj. Zacznij od wymiany baterii w pilocie, potem trzeba go zestroić [niedawno było o tym na forum ]. Jeśli nie da to rezultatu ,odłącz akumulator i poczekaj kilka godzin. W razie poważniejszych problemów mam schemat elektryczny.
piotr R
Aktywny

Miejscowość: WGM

22 Sty 2011, 19:38

piotr R napisał(a):Witaj. Zacznij od wymiany baterii w pilocie, potem trzeba go zestroić [niedawno było o tym na forum ]. Jeśli nie da to rezultatu ,odłącz akumulator i poczekaj kilka godzin. W razie poważniejszych problemów mam schemat elektryczny.

a jak sie stroi pilot bo baterie kupilem
lowen1991
Nowicjusz

23 Sty 2011, 09:37

[link wygasł]
amik
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: dolnoslaskie

23 Sty 2011, 12:44

Widze że kolega amik posiada Polską wersje serwisówki do freelandera :shock: ,gdzie takie cudo można znalezc ??!! :???:
L.R freelander. Jak (gdzie) zdobyc instr.napraw w j.polskim???
Azymut
Nowicjusz

Miejscowość: Mazowsze

23 Sty 2011, 13:18

ok dzięki bardzo działa :)
lowen1991
Nowicjusz