Ładowanie telefonu i piszczenie z głośników

22 Lip 2017, 18:35

Witam
Podczas ładowania telefonu ładowarką do zapalniczki występuje piszczenie w głośnika.Sytuacja ma miejsce tylko podczas odpalonego silnika.Mam również przetwornice z zapalniczki na gniazdko i gdy podłącze telefon do niej problem nie występuje.Wolał bym korzystać z małych ładowarek ponieważ są poręczniejsze ale jeśli macie pomysł jak ukryć przetwornicę i ją dobrze przymocować to też w chodzi w grę.Dodam że mam Golfa 4 i nie mam pojęcia gdzie ją upchnąć żeby nie przeszkadzała a za razem nie ciągnąć długich kabli.Przetwornica to ta co na zdjęciu.
Pietruszka98
Nowicjusz

Zdjęcia: 0
Auto: VW Golf IV

25 Lip 2017, 17:24

Załóż sobie filtr przeciwzakłóceniowy do radia. Problem powinien zniknąć. Do radia powinien ci wystarczyć taki 10A np. [link do oferty na Allegro wygasł] możesz też założyć taki filtr pod zapalniczkę tylko musi być mocniejszy chyba 15A bo taki pewnie masz bezpiecznik od zapalniczki.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Kody tablic rejestracyjnych w krajach członkowskich UE
    Obecnie tablice rejestracyjne w całej Unii Europejskiej są zunifikowane. Dzięki rozporządzeniu Rady (WE) nr 2411/98 z dnia 3 listopada 1998 powstało pojęcie euroband (lewy niebieski pasek na tablicy rejestracyjnej - europasek). ...