Corsa C 1.2 twinport: Radio nie działa

18 Lip 2017, 23:53

Witam!
Jechałam niedawno po A4 w czasie oberwania chmury, wody było tak dużo, że nawet dywanik pod pedałem sprzęgła był lekko wilgotny (po drodze płynęła rzeka). W pewnym momencie radio zaczęło migać i później przestało grać. Obecnie normalnie włącza się, można przełączać stacje ale nic nie słychać. Wymieniłam bezpiecznik (nr 35), ale nic to nie dało. Co mogę jeszcze zrobić? Radio jest oryginalne. Podejrzewam, ze problem może być z głośnikami, ale nie wiem jak to sprawdzić. :cry: :oops: :cry:
faela
Nowicjusz

Prawo jazdy: 06 01 2017
Auto: brak:(

19 Lip 2017, 09:11

No niestety jako kobieta pewnie masz małe mozliwosci manualne zeby to sprawdzic. Trzeba sprawdzic na wyjsciu od radia czy wszystko jest wporzadku bo malo mozliwe zeby nagle wszystkie glosniki przestaly grac i to miala by byc ich wina
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

22 Lip 2017, 20:07

czekać aż wyschnie
fate
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: krs/wwa
Prawo jazdy: 0- 0-2007
Przebieg/rok: 13tys. km
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna

25 Lip 2017, 17:30

Być może poszła końcówka mocy i przez to nic nie słychać w głośnikach. Najlepiej by było wyciągnąć radio i podłączyć jakiś inny głośnik na krótko sprawdzając czy będzie grało.

Sprawdzałaś ustawienia w radiu typu balance, fader czy są ustawione odpowiednio?

Głośniki masz w tej Corsie tylko z przodu?
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Alkohol przyczyną 25% ofiar na drogach
    Około 25% wszystkich ofiar śmiertelnych wypadków drogowych w Unii Europejskiej ma związek ze spożyciem alkoholu − wynika ze statystyk przedstawionych w raporcie Europejskiego Obserwatorium Bezpieczeństwa Ruchu ...