Laguna 1.8 dławi się i faluję na gazie

03 Mar 2013, 13:30

Witam.
Mam problem, otóż moja laguna 95 r, 1.8 jedno punkt, zwykły gaz. ma następujące przypadłości:
gaśnie na zimnym silniku na gazie, dopiero po około 8 minutach od zapalenia nie gaśnie. Oprócz tego czasami falują wolne obroty i dławi się podczas nagłego przyśpieszania. Ogólnie spokojnie, np. w trasie jeździ się normalnie. Na benzynie te przypadłości w ogóle nie występują. W czym może być problem ??
studentt
Nowicjusz

Auto: Renault Laguna
Silnik: 1.8 RN
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

04 Mar 2013, 07:43

pierwsze to sprawdź ilośc płynu w ukł chłodzenia , później mieszankę jeżeli to wszystko będzie ok można dokładniej przyjrzeć się reduktorowi zwłaszcza jezeli ma przejechane około 100 000 km (moze mieć twardą membrane i niedomaga na zimnym silniku)
zmorek
Początkujący

Prawo jazdy: 13 07 1995
Auto: vw sharan

07 Mar 2013, 11:20

Ilość płynu w porządku, nie dawno Laguna miała wymianę chłodnicy i przy okazji płynu. Wykonałem regulację, teraz laguna przyśpiesza w porządku, jednak raz na jakiś czas na wolnych obrotach zafaluję obrotami i zgaśnie ...
studentt
Nowicjusz

Auto: Renault Laguna
Silnik: 1.8 RN
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dobry akumulator prosto z półki
    Nie zawsze to co stoi na sklepowej półce jest tym czym naprawdę powinno być. Akumulator jest na tyle specyficznym produktem, iż wraz z upływem czasu może utracić część swoich właściwości. Niestety, dość często zdarza ...
    Pięć najszybszych samochodów świata
    Spotkać na żywo chociaż jeden z najszybszych samochodów świata to marzenie każdego miłośnika motoryzacji. Szybkość, moc i niezwykła stylistyka tych samochodów zachwycają każdego, kto tylko je zobaczy. Czasami ...