Witam. Na wstępie chciałbym zaznaczyć że jestem nowy na forum
![Uśmiechnięty :)]()
.
Posiadam Opla Astre 1.6 8v 75 KM 1996 kombi. Byla w nim zamontowana holenderska instalacja gazowa sekwencyjna (kolega tak mi powiedzial bo ja to sie nie znam), ktora niestety nie dzialala jak powinna. Podczas jazdy bylo ok ale na postojach tracila moc i spadaly obroty do zera po czym gasł . Ponieważ zaden gazownik z okolicy nie chcial podjac sie zadania naprawy mojego problemu ( oczywiscie oferowano mi zalozenie instalacji gazowej normalnej od podstaw za 700 zl) postanowilem wiec z kolega sam przerobic na normalna
![Uśmiechnięty :)]()
kupilem mixer, parownik, zawory do regulacji gazu. Zamontowalismy i jezdzi jak malina! Jest tylko jedno ale i to dosyc spore. Mianowicie samochod jezdzi na gazie 1 klasa ! niestety podczas jazdy guzik ktory byl do zmiany z benzyny na gaz i odwrotnie teraz podczas jazdy gdzies po okolo 5 min przelacza sie na benzyne (mimo iz jest duzo gazu w butli) dioda po prostu mryga. Moze ktos z was mial taki problem albo z takim problemem sie spotkal i pomoze mi go rozwiazac . z gory dziekuje. Pozdrawiam Krystian.