Laguna I 2.0 16v 95r nie zapala!!!

10 Sty 2011, 13:57

Witajcie mam wielki problem polega ona na gaśnięciu kontrolki układu wtrysku paliwa.Zawsze na otwartym samochodzie kontrolka paliła się światłem ciągłym, natomiast na zamkniętych drzwiach mrugała. Dziś natomiast jest inaczej nie ma jej wcale. Co prowadzi do ocięcia paliwa i braku iskry na świecach. Dzięki czemu nie mogę odpalić auta. Paliwo odblokowałem, poprzez mostek na przekaźniku, ale co z iskrą jak to obejść.... Jestem przekonany że ta kontrolka ma powiązanie z imo. ale wiem także że jest możliwość odpalenia samochodu w inny sposób tylko jaki? Proszę o pomoc.
adizol
Nowicjusz

Miejscowość: lbn
  • 11 Sty 2011, 10:22

Prosze zapoznać się z tym
    Prosze również zapoznać sie z tematyką poszczególnych działów na forum i pisać tematy we właściwych tematycznie działach.
    Przeniesiono.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
      Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
      Jak sprawdzić auto przed zakupem?
      Kupno używanego samochodu to inwestycja, która wymaga szczególnej uwagi. Przed dokonaniem zakupu należy dokładnie skontrolować wiele elementów. Zaniedbanie któregoś kroku może skończyć się przykrą ...