Laguna I Vs. Vectra B

08 Lut 2009, 09:17

Witam. Kolega poprosił mnie o radę w sprawie kupna autka do 10k...nie mam doświadczenia z tymi autkami i piszę właśnie do was.

Interesuje go konkretnie:
Laguna I - >`96r. 1.8-2.0 Benz.+GAZ
Vectra B - >`98e. 1.8-2.0 Benz.+GAZ

Samochód na żadne trasy. Codziennie robi ok. 30km.

Pozdrawiam. I z góry dziękuję.
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków

08 Lut 2009, 09:28

Powiem tak, z tych dwóch jako że mam zaufanie co do niemców to mimo wszystko wziął bym Vectre.
Młodsze autko, tylko omijaj jak zapewne wiesz motor 2.0 DTH
Najlepiej benzynę 1.8 16V żeby nie był za słaby.
W sumie kolega ma lagunę 2.2 D wolnossący bez turba i nie narzeka jak do tej pory.
Tyle tylko że coś tam w elektryce często grzebie, to jakiś przewód masowy, to brak prądu na świecach jak ostatnio, Albo nie wbijająca cewka....
Porównując te dwa autka chyba jednak wziąłbym Opla, ale poza tymi dwoma to jeszcze raz Mondeo albo Passata.
stasiowski121

08 Lut 2009, 14:30

ja wybralbym lagune mialem 96 rok 2.0 l bylem bardzo z niej zadowolony nic nie dokladalem do niej mocna i wygodna vectra tez nie jest zla nawet ladniejsza ale kumpel ma i nie jest do konca zadowolony
artek1993
Początkujący

08 Lut 2009, 15:44

Właśnie co do Vectry się waham ;/ same złe opinie a to że dużo pali , a to że elektryka i inne badziewia...
Dzisiaj z kolegą jedziemy po Lagunke :)
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mercedes GLS - 7-miejscowy SUV klasy premium
    Oznaczenie GLS pojawiło się w 2015 roku wraz z faceliftingiem drugiej generacji tego modelu, która funkcjonuje na rynku od 2012 roku. Ceny najtańszej odmiany niemieckiego auta zaczynają się zgodnie z cennikiem od 374 ...