Sportowe do ok. 16tys. Jakie ??? PILNE HELP !!!

13 Wrz 2008, 18:00

W woli sprecyzowania, zaraz ktoś parschnie śmiechem ale cóż, kto pyta nie błądzi. Od jakiegoś czasu rozglądam sie jakimś fajnym autkiem. Na tą chwile jestem szczęśliwym posiadaczem H Civic 6gen. 1,4is 90KM.

SZUKAM AUTA:
-sportowego (130KM minimum im wiecej tym lepiej bez przegięć do 200KM max.)

-ekonomia przy czymś takim to pojęcie wzgledne wiem ze nie znajde raczej nic co spali 8 w mieście ale jakby koło 10 palił do 12 byłoby miło.

Moje propozycje (co Wy na to)
- Renault Clio 2,0 180KM
- Alfa GTV (Alfa i Fiat to jedno i to samo, jeden serwis podobno)
- Fiat Coupe (słowo Fiat mnie boli :/)
- Peugot 206RC lecz troszke nie ta cenka :(

lub jakaś limuzynka

- Honda Accord 5gen 1,8 132KM bodaj

Bumy odpadają z wiadomych przyczyn. Diesel też może być.
Ostatnio edytowany przez robbod, 14 Wrz 2008, 10:25, edytowano w sumie 1 raz
;)
robbod
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

13 Wrz 2008, 18:25

Sportowe to również pojęcie względne... żaden nie jest sportowy dla mnie. Z tych, które wymieniłeś to żadnego bym nie wziął, clio, peugeot - wiadomo. Alfa sypie się, fiat coupe też nie ma dobrych opinii. Pomyśl o jakimś japońcu w vtec, crx del sol, mazda 323 z jakimś mocnym silnikiem. Weź pod uwagę może golf vr6 itp. Ew. kup ibizę TDI 110km i zrób chiptuning. Opcji rozsądnych jest sporo.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

13 Wrz 2008, 18:45

Tylko Clio jest sporo młodsze pow. 2000r od Hond które mają od 92r-98r max. A jeśli Dla Ciebie auto które ma 180KM nie jest sportowym to ja nie wiem :(
;)
robbod
Nowicjusz

13 Wrz 2008, 19:32

jemu chodzi tylko o wygląd

a co do tej cliowki , pewnie wielu by straciło zęby na niej na światłach :)
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

13 Wrz 2008, 22:10

Ja polecę Vw Golfa IV 1.8 T do 16tys trafisz jakiś okaz.
EXAL
Aktywny
Awatar użytkownika

13 Wrz 2008, 22:18

robbod napisał(a):Tylko Clio jest sporo młodsze pow. 2000r od Hond które mają od 92r-98r max. A jeśli Dla Ciebie auto które ma 180KM nie jest sportowym to ja nie wiem :(

Jeżeli dla Ciebie samochód z FWD jest sportowy to ja tym bardziej nie wiem :( marcin - no wygląd to właśnie nie jest najważniejszy... zdecydowanie.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

14 Wrz 2008, 10:23

Myslałem że z mojego postu dość jasno wynika że mieszkam w mieście, poruszam sie autem na codzień do pracy i ma być względnie ekonomiczne.

Ale chyba nie wszyscy to zrozumieli.

W tej cenie myśle ze tylko FWD znajde. Jak pisałem bumki odpadają z wielu względów! A na coś co bedzie miało 4x4 to poprostu mnie nie stać! Bo znów jakiegoś zabytku z 90r to nie chce.

Może temat tego postu powinien być inaczej zformułowany bo zamiast otrzymać od niektórych jakąś pomoc wskazówki to znów czytam jakieś "mądrości"

Tym samym prosze jeszcze raz o wymienienie pzrez was kilku MOCNYCH i względnie ekonomicznych pojazdów i fajnie by było gdyby pojemność nie pzrekroczyła 2,2l. 130KM to taka wartośc wyjściowa a końcowa brak ale ze 150-160 byłoby juz ok 200KM to już wypasik. Dla mnie to sportowe auto.

Licze na pomoc bo siedze całymi dniami na allegro i szukam czegoś ciekawego. Fajnie jakbyście jeszcze mogli podzielić te auta na 2 grupy. W jedenj coś małego i limuzynki np. Accord 1,8 136KM mi sie bardzo podoba.
;)
robbod
Nowicjusz

14 Wrz 2008, 10:51

Jak chcesz względnie ekonomicznie to kupuj TDI/JTD 110/105km w małej budzie, potem chiptuning na ~145km i tyle. Wszystko inne, w benzynie nie zadowoli się 10 litrami pb jeżeli będziesz chciał wykorzystywać moc. Jeżeli, mimo to chcesz benzynkę to może wyrwiesz Audi 1.8 T, ew. vtec civic, vtec prelude. Honda crx del sol albo tą starszą w super stanie dorwiesz. Na pewno lepszy zadbany zabytek z 90r niż jakiś francuz, bo te nowe potrafią się rozsypać. Czemu bmw odpada? Poszukaj golf3 vr6 albo chociaż gti 150km.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

14 Wrz 2008, 14:16

looknij na mazde mx6 i forda probe moze szalu nie ma i to praktycznie te same auta ale do miasta starczy ;)
Bajer
Nowicjusz

14 Wrz 2008, 22:22

Moim Zdaniem clio jest bezkonkurencyjne.
FWD to w miare sensowny napęd przy 200 KM ;)

Jeżeli nie, to ślicznie jeżdżąca alfa GTV.

Myslałeś o 200sx albo CRX DelSol?
zupazkota
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: GOP

14 Wrz 2008, 22:25

zupazkota napisał(a):Moim Zdaniem clio jest bezkonkurencyjne.
FWD to w miare sensowny napęd przy 200 KM ;)
Jeżeli nie, to ślicznie jeżdżąca alfa GTV.

Myslałeś o 200sx albo CRX DelSol?

Jeszcze w lekkim clio? Odbiorę to jako żart, bo chyba tak miało być.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

14 Wrz 2008, 22:30

Jechałeś kiedyś takim autem, czy czytasz auto świat?
zupazkota
Początkujący
Awatar użytkownika

14 Wrz 2008, 22:36

Czyli jeździsz accentem i wypowiadasz się o 200 konnym aucie :D

Hahahaha, no to pięknie :D
Naprawde można się opierać na Twoich wypowiedziach :D
zupazkota
Początkujący
Awatar użytkownika

14 Wrz 2008, 22:38

Tak, a Ty masz 3 samochody i każdy ostro użytkujesz, do tego pewnie masz lat 15. Ojej, fakt, mam Accenta, więc nie mam prawa mieć pojęcia, że 200km w FWD przy lekkiej budzie = duże problemy z trakcją :(
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

14 Wrz 2008, 22:47

Mam dwa auta.
Mazde 6 ~ 25 tyś Km rocznie
Mazde rx8 ~10 tyś Km rocznie.
Mam 27 lat.

Przez 4 lata pracowałem w sprzedaży samochodów.
2 w salonie mazdy 2 przy imporcie nowych samochodów z zachodu :)

Jeszcze coś, czy już dasz spokój?

Problemy z trakcją pojawią się na torze, przy dynamicznej jeździe wątpie.
Znajomy miał hondę integrę 180 KM i nie narzekał ;)
zupazkota
Początkujący
Awatar użytkownika