Laguna II 1.8 16V 2003 - immo świeci na czerwono , nie odpala.

07 Lut 2021, 09:03

witam,
dzis rano (-14 st. C , o 8:00) wychodze do samochodu (stoi na dworzu), karta otwieram drzwi, wsiadam, wkladam karte, niby "wciaga ja" w czytnik, podswietla sie wejscie na karte, i zegarek, slychac cykniecie w srodku - lecz dioda immobilajzera swieci sie na czerwono i nie reaguje na nic, kontrolki zadne sie nie pala tylko dioda na czerwono immo (swieci stale, nie mruga), start/stop nie reaguje. Karta moge tylko otwierac drzwi, juz nie zamyka mi ich.
Odlaczylem na razie kleme, laduje aku - karte mam tylko jedna, baterie podmienie i sprawdze, co jeszcze?
- padl czytnik?
- karta padla?
- UCH?
- kabel?
- chwilowa blokada?
stasko
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota silniki 1UZ-FE i 3UZ-FE
    Układ V8 z dwoma wałkami rozrządu. Pojemność: 4 i 4,3 litra. Zalety: dobra baza do tuningu, niewielka masa. Wyprodukowane przez Toyotę silniki V8 1UZ-FE i 3UZ-FE zdobyły szacunek i popularność wśród entuzjastów ...
    Przez internet porównasz wszystkie oferty OC
    Internet jest narzędziem powszechnie wykorzystywanym w praktycznie każdej gałęzi gospodarki. Nie inaczej jest oczywiście w przypadku ubezpieczeń komunikacyjnych, jak np. obowiązkowe dla kierowców ubezpieczenie od odpowiedzialności ...