Odpalanie Seat Leon

06 Lut 2021, 21:38

Witam męczę się z problemem ciężkiego odpalania po zimnej nocy. Moje autko to SEAT LEON 1M1 1.6 16V 105KM +ZAŁOŻONE LPG. Auto nie chce od razu wskoczyć na te 1100 obrotów tylko męczy się kilka sekund i dopiero jest okej. Im temperatura jest niższa tym ciężej mi go odpalić. Problem występuje tylko w zimie i tylko przy pierwszym odpalaniu po nocy/postoju minimum 5 h, każde kolejne odpalanie jest od strzała. W lato w ogóle problemu nie ma. Wymieniałem świece, filtry wszystkie, zawór egr, gasiłem samochód na benzynie, czyszczona przepustnica, akumulator nowy, alternator sprawdzony. Komputer błędów nie pokazuję więc już nie wiem co robić :( Wstawiam link jak wygląda to odpalanie :

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Mam nadzieję że ktoś miał podobny problem i mi pomoże
Pozdro
luther165
Obserwowany

06 Lut 2021, 22:02

luther165 napisał(a):

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

... e=youtu.be
16 sekund filmu i pali . Tak naprawdę to co najwyżej 4 sekundy. Ja bym się nie czepiał , nie szukał problemu.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

06 Lut 2021, 22:12

Akurat dzisiaj o dziwo dość szybciej, dwa dni temu jak było minus 7 to 4 razy musiałem kręcić zanim odpalił. Jeżeli męczy się również przy temperaturach bliskich zeru to nie uważam że jest to normalne odpalanie
luther165
Obserwowany