Laguna II Ceny sprzegla

07 Mar 2011, 22:32

Wiem ze mam problem z łożyskiem oporowym sprzęgła ale dzisiaj mechanik poradzil mi zeby porownac ceny calego zestawu bo moze sie okazac ze sa zblizone a jak wymienie same lozysko to i tak duzo roboty zeby skrzynie biegow odpinac i sprzeglo i tak jest 'na wierzchu'.

Z tego co znalazlem na ebay caly Kit jest o jakies 30 funtow tanszy od samego lozyska co jak dla mojego niewiele wiedzacego na ten temat oka wydaje sie dziwne.

[link do eBay wygasł]

[link do eBay wygasł]

Pewnie dla wiekszosci z was jest to banalne pytanie ale czy ten 'kit' zawiera wszystko co bedzie potrzebne do naprawy sprzegla w mojej Lagunie czy moze bedzie trzeba jeszcze cos dokupic?

THX
Aviemore
Nowicjusz

Miejscowość: Aviemore

07 Mar 2011, 23:50

To nie cena jest cudowna tylko to jest kit " tarcza,docisk i łożysko" do auta z linką sprzęgła, a masz pewnie hydrauliczne: łożysko z wysprzęglikiem , przyjrzyj sie dokładnie obrazkom i zobacz czym się rożni to łożysko.
Jak masz wymieniać całe sprzęgło to najpierw sprawdź w jakim masz stanie. Często zmniejszając koszt ludzie wymieniają sam docisk i tarczę bez wysprzeglika, który zdarza się, że na nowym sprzęgle pracuje w innym miejscu i po krótkim czasie zaczyna szwankować.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

08 Mar 2011, 01:00

Z tego co wiem to mam sprzeglo hydrauliczne i sadzilem ze skoro pisze Laguna 2001 onwards to sie tyczy modelu '01 - '05 a w zasadzie [link do eBay wygasł] link tyczy sie Renault Laguna 1.8 16v Sport Tourer 2001> czyli dokladnie to co ja mam i mialem nadzieje ze znalazlem dobre :?: :sad:
Z kupowaniem czesci to jest klopot bo ponoc tu gdzie mieszkam sprzedaja caly kit lub mozna osobno kupic lozysko i chyba jeszcze jeden element (sorry nie pamietam co dokladnie ale mowil mi o tym dzisiaj znajomy podczas sprawdzania auta).
Aviemore
Nowicjusz

Miejscowość: Aviemore
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skrzynia S-TRONIC w Audi
    S-TRONIC to automatyczna skrzynia biegów z podwójnym sprzęgłem, którą znajdziemy w wielu modelach marki AUDI z podłużnie zamontowanym silnikiem i napędem quattro. Działanie dwusprzęgłowej skrzyni biegów ...