Laguna l1ph1 problem z licznikiem

28 Cze 2009, 12:06

witam panowie mam lagune z 95 2.0 i poszła mi linka od licznika[predkosciomierz] tylko że jak stwirdził mechanior coś w skrzyni. jakieś trybiki.chcę wymienić zegary na elektronika tylko że jest tam potrzebny sygnał z impulsatora, ale nic z tego bo linka stoi.podpowiedział mi kolega że można podłączyć się gdzieś pod czujnik z ABS-u,jeżeli ktoś wie gdzie i jak to zrobić to bede wdzieczny,pozdrawiam
gierand
Nowicjusz

• 28 Cze 2009, 15:52

Jak licznik jest elektroniczny,to sygnał na ten licznik brany jest z czujnika prędkości pojazdu.Jest on zamontowany na wałku wyjściowym skrzyni biegów.Nie będzie to takie proste.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

29 Cze 2009, 19:49

skoro nie ma innej możliwosci ,dzieki za podpowiedz, ale jak by ktoś miał jeszcze jakiś pomysł to chetnie wysłucham, dzieki :?:
    gierand
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
      Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
      Opony samochodowe, co warto o nich wiedzieć?
      Produkcja opon to oddzielna gałąź przemysłu samochodowego, przeżywająca dynamiczny rozwój, spowodowany zwiększeniem się wymagań wobec ogumienia. Trafiające do produkcji samochody oferują coraz to lepsze osiągi i posiadają ...