Laguna, vectra B i audi 100, który z nich?

04 Maj 2008, 16:54

Witam,
Wiem, że jest sporo podobnych tematów na forum, ale nie znalazlem tam konkretnych odpowiedzi.
Auto ma byc w cenie do 9 tysięcy, i najważniejsze to Klima, Abs, no i szyby elektryaka. reszta nieważna.
silnik bezyna + Lpg tak powiedzmy od 1.8 do 2,3 L zeby mial ponad 100 koników
diesel odpada ponieważ wątpie że znajdzie sie zadbany za takie pieniądze.
Więc poproszę opinie do każdego po koleji.
Laguna-
wiadomo renaul 1 - wg niektórych opinii najlepsza ze wszystkich (najmniej awaryjna) ja nie mialem kontaktu z laguna, ale obecnie mam clio1. co sie psuje to głownie chyba pierdołki elektryczne. ale na trasie raczej nie padnie.części nie wiem jak porównać koszty, nie miałem innych samochodów lecz myślę że nie jest najdrożej.
bolącza to rdza która chyba zjada każdego renault'a.
Vectra B-
podoba mi sie bardziej niż laguna to tyle. w tej cenie też będzie z klima i elektryką. nie wiem jak te silniki eco tec dobrze z gazem współdziałają? ktoś się wypowie? rdza myślę ze podobnie jak w renault.
co do cen części to zupełnie nie mam pojęcia jak wypada.
Audi 100 -
to auto będzie najstarsze z tych wszystkich, ale to Audi :)
znam kilku ludzi którzy mają 80 b4 chwalą je bardzo.
a 100, to tak jak a6. autko mi się podoba. Tylko będzie problem z klimą,
rzecz która mnie bardzo interesuje to silnik 2,3E ten 133KM podobno jest to jakis wynalazek jetronic czy cos takiego- nie wiem - czy on nie będzie szwankował na gazie? no i koszty napraw. Rdzewieć nie powinien bo to ocynk, jesli nie był bity to będzie super.
bardzo prosiłbym ludzi którzy mają takie samochody o wypowiedzi.
pozdrawiam
Tomasz
goral81
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SKODA Octavia - przemyślane rozwiązania
    SKODA Octavia to najważniejszy z modeli marki, który wciąż bije rekordy popularności i jest najchętniej kupowanym modelem od 2009 roku w Polsce. Debiut trzeciej generacji tego auta stanowi wielkie wydarzenie dla całej ...
    Jazda na zderzaku - przejaw agresji i braku wyobraźni
    W projekcie nowelizacji ustawy Prawo o ruchu drogowym znalazł się zakaz "jazdy na zderzaku" na autostradach i drogach ekspresowych. Trenerzy Szkoły Bezpiecznej Jazdy Renault tłumaczą, jakie niebezpieczeństwa wiążą się z agresywnymi ...