LAGUNA vs GALANT vs FOCUS = KOMBI

28 Sty 2010, 19:34

Panowie...
jiGsaw - Nissan w pełni japoński był do roku 1998 i ponoć miał silniki nie do zajezdżenia.

a [b]artur73 podaje linka do Nissana z 1999.. hi,hi :)

Qrcze, abstrahując już od rocznika primery, 90km to raczej liczba,która nie sprawi przyjemności w trakcie użytkowania... wracam więc myślami do 406,chociaż te komentarze o jej delikatności mnie troszkę stresują. :(
tytano
Nowicjusz

Miejscowość: Legnica

28 Sty 2010, 20:38

A ja wiem już dzisiaj że następne auta jakie kupię to będzie Galnt w wersji sedan 2.5l V6 , bez względu na to czy części drogie czy nie, moim zdaniem warto :lol: No chyba że starczy mi gotówki to kupię BMW e39 2.8 L :mrgreen:
Tribul
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Z Polski

28 Sty 2010, 21:20

na myśl o Galancie..serce mi mocniej bije! :)

według danych galant kombi ma min.poj .bagażnika ma 420l a peugeot 406 aż 520l, a jak w praktyce jest z ustawnością w tych kufrach?
tytano
Nowicjusz

29 Sty 2010, 06:50

Warto poświęcic 2 min.na przeczytanie tej opinii
[link do autocentrum.pl wygasł]

Mam prośbę,żebyście mnie panowie oświecili co jest niejapońskiego w Nissanie Primera p11 ,który był produkowany do 2002..? Opony..?

O kształcie kufra... najlepiej pooglądac fotki z ogłoszeń i samemu stwierdzic czy jest zadowalająco. :smile:
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

29 Sty 2010, 12:56

artur73 - wielkie dzięki za artykuł.

Myślę że to już jedno z ostatnich moich pytań w tym temacie:

PEUGEOT 406 2.0 diesel 109 konny kombi r :twisted: 98-99

czy :?:

Mitsu.Galant 2.0 b+sekwencja 133konny kombi r.97-98

Qrcze,poszukałbym Galanta ale w diesel za słaby a z LPG..trochę mi miejsca szkoda w bagażniku... a znowu 406 to nie galant..hi,hi

Bardzo proszę o info co byście kupili i DLA CZEGO? np.który silnik jest trwalszy? :shock:
tytano
Nowicjusz

29 Sty 2010, 14:07

Mhm ja bym po dłuższym zastanowieniu kupił Galant`a a dlaczego ?.
Według mnie Mitsubishi ma lepsze i bardziej nie zawodne silniki od Peugeota...
Ja osobiście nie jestem przekonany do Peugeota i jeśli miał bym go kupować poważnie bym sie nad tym zastanowił....
Tutaj masz przykład takiego Galanta z silnikiem 2,4, myślę że to autko jest warte uwagi.
[link do oferty na Allegro wygasł]
vw
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Skoda Octavia RS
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    BMW Concept Study CS1 2002
    Koncepcyjne BMW Concept Study CS1 przedstawia wizję przyszłego "niewielkiego" modelu BMW. Elementem determinującym styl tego czteromiejscowego studyjnego kabrioletu jest swoista więź tworzona przez eleganckie i lekkie nadwozie ...

29 Sty 2010, 14:15

Ja również wybrałbym Galanta, ze względu na to że jest pięknym autem. Z tego co wiem, to silniki GDI są ciężkie do zagazowania, ale Galant w swojej gamie ma jeszcze 2.0 i 2.5, ewentualnie 2.0 diesel, ale wydaje mi sie, że to straszny mułek :smile: . Myślę, że nie jest to nazbyt awaryjny samochód, a co do dostępności części to nie wiem, ale jest to dość rzadko spotykany samochód.
Adam03
Nowicjusz

Miejscowość: stąd

29 Sty 2010, 14:46

Ja proponuję auta ze stajni WV, za tą cenę da się coś wybrać (passat/golf). Głównie co przemawia to mała awaryjność i tanie części.

Laguna- może i ładna ale jak to jakiś handlarz powiedział "jak coś się w elektronice zepsuje to już nikt nie jest w stanie tego naprawić". I seria 2 jest bardzo awaryjna.

Focus (sam takiego posiadam kombi) - odradzam. Może jeździ się świetnie, mocy jest również, ale mi wydaje się awaryjny - nadzwyczaj, i bardziej niż mój WV. I nie radzę gazować (jak ja) i teraz problemy... W tym aucie potrafi się zepsuć wszystko, podczas roku eksploatacji wsadziłęm w niego ok. 3000 zł i widzę rzeczy na kolejne 2 000! ! !

Galant... ani oszczędny i drogie części, choć bardzo ładny.

Wniosek jeden- nie ma to jak WV !
neovo
neovo
Nowicjusz

Miejscowość: lublin

29 Sty 2010, 16:15

neovo napisał(a):
Wniosek jeden- nie ma to jak WV !

A mnie się zawsze wydawało że pisze się VW :D Jakkolwiek się pisze jedno jest pewne - masz rację co do Volkswagena ale nie mogę się z toba zgodzić co do Galanta. Miałem Galanta (troszkę starszy model) i nie zawiudł mnie ani razu. A czy był oszczędny? Hmmm.... mi palił jakieś 13 litrów gazu na 100 czyli w miarę normalnie (tak mi się wydaje przynajmniej :roll: ) Jeżeli chcesz sie rzucać w oczy na ulicy to bez wątpienia bierz Galanta bo ludzi za Golfami i Passatami już się nie oglądają a tym bardziej kobietki :P
VW Passat B4 1,6 b+g
Seat Toledo 1.6 benzyna
VW T5 Multivan 2.5 TDI

moje maleństwa
SzymasJ86
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łobez

29 Sty 2010, 17:05

tytano napisał(a):artur73 - wielkie dzięki za artykuł.

Myślę że to już jedno z ostatnich moich pytań w tym temacie:

PEUGEOT 406 2.0 diesel 109 konny kombi r :twisted: 98-99

czy :?:

Mitsu.Galant 2.0 b+sekwencja 133konny kombi r.97-98

Qrcze,poszukałbym Galanta ale w diesel za słaby a z LPG..trochę mi miejsca szkoda w bagażniku... a znowu 406 to nie galant..hi,hi

Bardzo proszę o info co byście kupili i DLA CZEGO? np.który silnik jest trwalszy? :shock:

Wybór prostu jak budowa cepa - bierz Japończyka, to ma być auto do tyrania, francuskie auta się do tego nie nadają.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW