Laguna - wymieniłem czujnik ciśnienia paliwa

03 Sty 2012, 18:34

witam amam lagune2 ide 2.0 16v wymienilem czujnik cisnienia paliwa i mam teraz taki problem ze zapala mi sie serwis asp i czek max moge jechac 40 na godzine kto pomoze jak rozwiazac problem
daniel23ck
Obserwowany

Prawo jazdy: 20 08 1999
Auto: laguna 2 2.0 16v ide

07 Sty 2012, 08:28

Czy przy wymianie czujnika odpiąłeś akumulator?! Zawsze odpinaj klemę gdy robisz takie rzeczy!Spróbuj teraz odpiąć klemę,poczekać trochę,by prąd z obwodów zniknął przekręć kluczyk na pierwszy stopień.Silnik ewidentnie przechodzi w tryb awaryjny.Najprawdopodobniej będziesz musiał odwiedzić serwis w celu zaprogramowania kompa,jeśli reset nic nie da(przez odpięcie klemy).
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

(nie)Wiadome zmiany w branży motoryzacyjnej
    Cenowa karuzela w branży motoryzacyjnej dopiero się rozkręca. Zmiany w mandatach czy cenach samochodów to nie wszystko. Modyfikacje czekają kierowców również w zakresie cen OC. Przeciętny koszt ubezpieczenia ...
    Audi SQ5 TDI - silnik V6 diesel Biturbo o mocy 313 KM
    Silnik 3.0 TDI z podwójnym turbodoładowaniem generuje olbrzymią moc 230 kW (313 KM), a jego maksymalny moment obrotowy wynosi 650 Nm i jest dostępny od 1450 do 2800 obr/min. Audi SQ5 TDI dostępne jest na rynku od 2013 ...