Jeżeli chodzi o Vectre to słyszałem że jest dużo problemów z układem jezdnym oraz z niektórymi egzemplarzami z silnikami 1.8 i 2.0. Możesz też wziąć 1.6 który nie rusza ale jest oszczędny lub smoka do którego będziesz musiał nalewać paliwa litrami czyli 2.5.
Ja bym Ci radził jednak wziąć 2.0 jest całkiem dynamiczny a spalanie nie jest tragiczne pewnie gdzieś tak 8,5 - 9.0 w mieście. Trzeba też powiedzieć że ma swój klimat
Seat Cordoba to samochód może nie najnowszy i nie najpiękniejszy (z pewnością nie to co Vectra ) ale jakieś tam plusy zawsze ma. Np. nawiew jest bardzo silny
![Razz :P]()
, znajdziesz dużo części zamiennych od golfa - pewnie dlatego że jego zawieszenie
opiera się / jest z (proszę mnie poprawić bo nie jestem pewien)
z golfa III. Główne problemy użytkowników tego autka to karoseria która kocha bliskie kontakty z rdzą. Oprócz tego jakieś pierdoły typu zamek który nie chce się otwierać zimą , kłopoty z oświetleniem na drodze ( a może to tylko jednorazowy przypadek) czy zacinające się klamki. Polecałbym 1.9 turbodiesel bo choć jak na diesla jest głośny jak ...(tutaj możesz dopisać co chcesz
![Wink ;)]()
) to jest niewiarygodnie oszczędna bo tylko (około) 7 l na 100 a osiągi też są zadowalające bo 11 do setki. Autko ładnie reaguje nawet przy małych obrotach więc nie będziesz musiał /ała cisnąć go aż tak (dość dobrze reaguje już przy 2000 RPM)
Moim zdaniem pomimo tego nieatrakcyjnego wygląda wewnątrz i na zewnątrz to poleciłbym Ci właśnie Cordobę 1999 - 2003