REKLAMA
Witam,
jak widać po ilości postów jestem tu nowy, powód mej rejestracji zapewne nie będzie pewnie oryginalny, ani zaskakujący, zamierzam kupić pierwsze auto. Prawo jazdy mam dopiero od kliku miesięcy ale co ważne prawie codziennie jeżdze autem w pracy. Chce kupić używane auto, mogę na ten cel przeznaczyć około 8,5-9,5 tys pln. Czego oczekują od samochodu (tu także nie będę oryginalny) przede wszystkim niezawodności (chociaż mam świadomość tego, że wiekowe auta mają skłonności do usterek), równie ważna jest kwestia kosztów utrzymania, co za tym idzie preferuje silniki o niewielkiej pojemności - cena OC,, napędzane najlepiej paliwem z zamontowaną instalacją LPG. Auto 4/5 drzwiowe najczęściej będę podróżował nim z jedną osobą towarzyszącą, jednak planuje taż długie trasy w pełnym składzie osobowym. Nie ukrywam, że chętnie na wyposażeniu widziałbym klimatyzacje i elektrycznie opuszczane szyby.
Uprzedzając pytanie, które zapewne padnie, w pracy prowadzę Suzuki Swifta lub Skode Fabie kombi. Zdecydowanie lepiej jeździ mi się drugim z wymienionych aut, mimo, że to kombi, jednak na taki pojazd mnie nie stać. Polecono mi Honde Civic z generacji nr 6, poszukałem trochę na serwisie otomoto i allegro i znalazłem ten model, jednak rozpiętość cenowa jest sporo i ciężko mi wyselekcjonowac auta warte uwagi, od wraków i samochodów z zawyżoną ceną. Ile Waszym zdaniem powinno kosztować takie autko z wskazanymi przeze mnie elementami wyposażenia? Czy warto się na tym modelem zastanawiać? Jaki marki-modele powinienem wziąć pod uwagę? I ostatnia kwestia kupić auto zarejestrowane w Polsce, czy sprowadzone?
Jak w temacie, nie znam się na autach, nie interesuje się motoryzację, dlatego zwracam się o pomoc w wyborze samochodu (modelu) do Was drodzy Forumowiczne.
Będę wdzięczny za wszelką pomoc.
Pozdrawiam