Lakier nie metaliczny a lakier metaliczny

02 Cze 2009, 11:18

Witam,

Szukalem ale nie znalazlem odpowiedniego pod forum aby zadac to pytanie wiec zadaje je tutaj.
Otoz chce kupic samochod i mam do wyboru lakier nie metaliczny - standard albo doplacenie i lakier metaliczny.
Powiem szczerze ze nie znam sie na typach lakierow i nie wiem jaka jest roznica miedzy nimi chcialbym kupic samochod w kolorze czarnym
Moglby mi ktos przedstawic roznice najlepiej na przykladzie miedzy lakierem czarnym nie metalicznym oraz czarnym metalicznym.

Z gory dziekuje :)
grnfish
Nowicjusz

Miejscowość: Switzerland

02 Cze 2009, 15:19

nie wiem o co ci chodzi o0 Lakier nie metaliczny a lakier metaliczny to metaliczny czy nie?
Loosmo
Początkujący

02 Cze 2009, 15:43

chodzi mi jaka jest roznica miedzy lakierem metalicznym czarnym a nie metalicznym czarnym ale w sumie to juz po temacie bo to auto oferuja tylko w czarnej wersji z lakierem metalicznym.
grnfish
Nowicjusz

Miejscowość: Switzerland

02 Cze 2009, 16:18

Współczuję wyboru koloru - spędzisz więcej czasu na myjce niż w samochodzie...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

02 Cze 2009, 17:50

Za to jak umyjesz choćby starego rupiecia to i tak czarny ściąga oko jak żaden inny kolor :lol:
Joter
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Felgi samochodowe - rozstaw i ilość śrub
    Przedstawiamy dwa parametry montażowe felg samochodowych (średnicę śrub i ich ilość) zarówno stalowych jak i aluminiowych. Są one na tyle ważne, że oba te parametry muszą być dokładnie takie same jak zalecił producent ...