Lakier

24 Paź 2008, 15:07

Jakiś miesiąc temu kupiłem prawie nową skode fabię.Podjechałem na parking przy markecie i oczywiście sąsiad stojący obok zostawił trochę farby na moich drzwiach.Rysa z wgnieceniem-co prawda niewielkim ale widocznym.Farba może pokilku polerkach zejdzie ale to wgniecenie widać.Można to samemu jakoś zrobić?
Rafalek26
Nowicjusz

24 Paź 2008, 20:40

Pewnie,że można.A jak to zrobić,to zalezy od tego jak wielkie jest to wgniecenie - czy trzeba klepać,czy wystarczy tylko kitczy wystarczy tylko lekko wyprostować od wewnątrz.
A moja rada jest taka,że trzeba było iść do ochrony marketu i sprawdzić na monitoringu,kto to zrobił.Każdy market ma monitoring,więc to zdarzenie z pewnością się nagrało.A jeżeli nie chcieliby tego nagrania sprawdzić bądz udostępnić,to wtedy wezwać policję.A co juz powinni się tym zająć.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

27 Paź 2008, 12:46

Jeśli nie uda się wypchnąć od wewnątrz,to samemu nic więcej nie zrobisz,bo trzeba podklepać,przyszpachlować i pomalować -a to już robota blacharza-lakiernika
v40
Początkujący

05 Lut 2009, 17:53

Aby się obyło bez lakierowania możesz udać się do blacharza lub zrobić to samemu.

Zdejmij tapicerkę i za pomocą gumowego klocka spróbuj wypchnąć to wgniecenie.

Możesz po klocku puknąć młotkiem.

Nie pukaj bezpośrednio po karoserii, bo wtedy na pewno będziesz musiał malować element.
stasina
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi A3 numerem jeden w klasie samochodów kompaktowych
    W tegorocznej edycji plebiscytu AUTO BILD-Design-Award, czytelnicy tego popularnego magazynu motoryzacyjnego uznali nowe Audi A3 za najatrakcyjniejsze auto w klasie małych i kompaktowych samochodów. W plebiscycie o ...
    Essex Super Six 1927 rok
    Samochód jest klasycznym amerykańskim pojazdem z lat 20-tych. Koła z drewnianymi szprychami i duży 6-cylindrowy silnik. Essexy były najpopularniejszymi samochodami w Warszawie w branży taksówkarskiej! Pojazd ...