Lakier

01 Cze 2011, 01:54

Witam . Ostatnio dostrzegłem , że ktoś porysował mi auto . Jest to kilkanaście niegłębokich rys ok.5 cm , najprawdopodobniej spowodowanych kluczem . Słyszałem o jakichś mleczkach itd , nie chce z takiego powodu oddawać auta do lakiernika , który zaśpiewał 350 zł za element . Pomożecie ? Może jakieś nakierowania na allegro ? Byłbym bardzo wdzięczny , pzdr ;)
Kaczko
Początkujący

Miejscowość: M-cz
Auto: Volvo V40

01 Cze 2011, 11:47

https://www.forumsamochodowe.pl/kredka-do-rys-vt45949.htm

Wpisz do szukajki np. usuwanie rys

Jeśli są głębsze - kup na alledrogo zaprawkę, pomaluj i wypoleruj ...
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

01 Cze 2011, 14:07

Jak masz porysowaną wierzchnią warstwę lakieru ale nie do podkładu lub metalicznej bazy, to najzwyklejszą pastą "Tempo" zniwelujesz ryski ręcznie, możesz użyć profesjonalnej pasty
[link do oferty na Allegro wygasł]

Kupisz w każdej mieszalni lakierów samochodowych, lub dobrze zaopatrzonych sklepach motoryzacyjnych.
Jak są głębokie to pozostaje polerka mechaniczna, inaczej szkoda się z tym bawić aby uzyskać zadowalający efekt.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

02 Cze 2011, 21:08

A pamier scierny 2000 albo 2500 tysiaca nie pomoze ? Ja robilem takim polerke samochodu bo jakis osioł pomalował mi auto sprayem . Papier sobie poradził ale pozniej musiała isc pasta lekkoscierna z woskiem.

Pozdrawiam,
Ostatnio edytowany przez AutoSol Sklep, 02 Cze 2011, 21:41, edytowano w sumie 1 raz
AutoSol Sklep
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa