REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
-----racja z tym tłustym,ale niekoniecznie mineralny.Trzeba pamiętać,że 126 p jest chłodzony powietrzem,latem w korkach temperatury w silniku panują masakryczne.Gdybym ja miał Fiata 126 p,to zafundowałbym mu np Castrol 10W60,lub Orlen o podobnej skali lepkości,zawsze tak uważałem i się nie myliłem.Czytałem potem artykuł na ten temat,rada specjalisty od olejów zgadzała się z moją tezą.Miałem Fiata 126 600 tkę,w 89 roku,wszyscy lali Selectol Specjal a ja Superol(ten do Diesli,bardziej lepki),łańcuszek padł przy przebiegu 120 tyś km a silnik nie słabł w dni upalne.Wiadomo,Selectol to kaszana,kto na nim jeździł zagnajał silnik i skracał jego żywotność.Olej mineralny 15W50 też może byćkrikus napisał(a):Wlej olej... tłusty. Np. lotos mineralny
--------Tak oczywiście,racja,dlatego nawet Specjaliści od Castrola zalecają ten 10W60 do starych jednostek,tutaj grubszy film olejowy się przydaje,lepsze ciśnienie oleju też.Problemem tylko jest cena takiego oleju,ale wystarczy tylko policzyć ile w ciągu 20 tyś km idzie na paliwo,by każdy olej stał się tanikant95 napisał(a):Każdy producent samochodu wskazuje jaki olej jest zalecany da konkretnego silnika i nie ma po co za mocno kombinować bo można przekombinować. Za rzadki olej przy nie szczelnym silniku/luzy na panewkach,prowadnicach zaworów,pierścieniach,pompie olejowej itp/może Ci tylko pomóc w zatarciu silnika.