Lampka ładowania / brak podgrzewania szyby przedniej ford mondeo

30 Sty 2019, 20:00

Witam. Fod mondeo 2005 paliwo 2.0
Wymieniałem kilka dni temu alternator tzn mechanik wymienił :D i wszystko było ok do dziś , miałem lekki mróz na szybie i postanowilem właczyć podgrzewanie przedniej szyby i chyba usłyszałem lekki strzał albo pstryk gdzies w komorze silnika albo w kokpicie nie jestem pewien i nie zadziałało mi juz podgrzewanie po czym po jakich 10sekundach właczyła sie kontrolka ładowania na wyswietlaczu , zatrzymałem sie i zajrzałem pod maske poczułem tylko lekki swad jak by sie cos spaliło albo cos w tym stylu, zrobiłem dobre 20km ładowanie jest szyba nie działa ale jadac po drodze na kilka sekund sama lampka ładowania sie wylaczyla po czym znowu sie pokazała, pod maska czyli w komorze silnika nadal lekko smierdzi. Może ktoś z Was już miał taki mały problem albo może wie która kostke sprawdzic lub może jakiś bezpiecznik :idea:
Tissot80
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 01 1999
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: ford mondeo
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

31 Sty 2019, 08:01

Nikt za Ciebie nie sprawdzi bezpiecznikow czy kabli, jedz do mechanika na małą reklamacje i niech Ci sprawdza.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wyższa szkoła jazdy dla kierowców i narciarzy
    Wyjazdy na narty dają miłośnikom tego sportu dużo radości i satysfakcji. Wbrew pozorom narciarstwo alpejskie i podróżowanie samochodem mają wiele wspólnego. By przyjemne doznania z jazdy na nartach i podróży ...