Dodge Avenger 2009 rok 2.0 16V 156km benzyna +gaz

27 Sty 2019, 14:49

Witam posiadam Dodge Avenger 2009 rok 2.0 16V 156km 102000 przebiegu benzyna +gaz założony miesiąc temu .wersja europejska
Po wyjściu z pracy opaliłem go i po 5-10 sekundach zgasł, chciałem go znów odpalić ale stacyjka w ogóle nie reagowała tylko przygasały kontrolki zaświecił się check i piorun po upływie około godziny samochód znów odpalił ale również zgasł po 5-10 sekundach. Odstał nockę i samochód po odpaleniu chodził do póki go nie zgasiłem, odpalałem go około 4-5 razy i było wszystko dobrze za następnym razem zgasł po 5-10 sekundach. W między czasie sprawdziłem ładowanie alternatora, pompkę paliwa i wszystko jest dobrze . Świece wymienione miesiąc temu . Próbowałem się do nie go włamać ale działał tylko centralny zamek . Po odstaniu 2 dni ni stąd ni z owąd zaczął działać alarm. Auto znów odpaliło kilka raza a potem zgasło po 5-10 sekundach i znów to samo . ktoś podpowiedział mi że jak jest gaz założony to wskaźniki szaleją i mogą źle pokazywać żeby dolać paliwa dolałem 10 litrów i auto zaczęło funkcjonować ale tylko przez dwa dni problem powrócił . Dodam jeszcze ze zaczęło coś rozładowywać aku pobór jest od 1,23a do 0,40a po nocce jest rozładowany do zera.
Dodge2009
Nowicjusz

27 Sty 2019, 20:20

Pobór prądu 1,23A to bardzo dużo. Nowr auta z kupą elektroniki pobierają około 100-110mA. Starsze auta w granicach 40mA.
Tak więc najpierw musisz poszukać co pobiera ci tak wielki prąd. Zacznij od odłączenia od instalacji radia. To one są najczęstszą przyczyną tak wielkiego poboru prądu. Sprtawdż też akumulator, czy trzyma wogóle napięcie.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

28 Sty 2019, 20:57

akumulator jest nowy ma 2 miesiące odłączyłem go i przez tydzień trzymał jak nowy , radio po wyjęciu kluczyka nie działa
Dodge2009
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Toyota GT86
    Sportowe coupé Toyoty zdobyło wielką sławę jako samochód dający ogromną frajdę z jazdy, który jednocześnie nie kosztuje majątku. Wersja kabriolet z pewnością przysporzyłaby dodatkowych fanów tylnonapędowej ...