REKLAMA
Witam posiadam Dodge Avenger 2009 rok 2.0 16V 156km 102000 przebiegu benzyna +gaz założony miesiąc temu .wersja europejska
Po wyjściu z pracy opaliłem go i po 5-10 sekundach zgasł, chciałem go znów odpalić ale stacyjka w ogóle nie reagowała tylko przygasały kontrolki zaświecił się check i piorun po upływie około godziny samochód znów odpalił ale również zgasł po 5-10 sekundach. Odstał nockę i samochód po odpaleniu chodził do póki go nie zgasiłem, odpalałem go około 4-5 razy i było wszystko dobrze za następnym razem zgasł po 5-10 sekundach. W między czasie sprawdziłem ładowanie alternatora, pompkę paliwa i wszystko jest dobrze . Świece wymienione miesiąc temu . Próbowałem się do nie go włamać ale działał tylko centralny zamek . Po odstaniu 2 dni ni stąd ni z owąd zaczął działać alarm. Auto znów odpaliło kilka raza a potem zgasło po 5-10 sekundach i znów to samo . ktoś podpowiedział mi że jak jest gaz założony to wskaźniki szaleją i mogą źle pokazywać żeby dolać paliwa dolałem 10 litrów i auto zaczęło funkcjonować ale tylko przez dwa dni problem powrócił . Dodam jeszcze ze zaczęło coś rozładowywać aku pobór jest od 1,23a do 0,40a po nocce jest rozładowany do zera.