Lampy ksenonowe amerykańskie na europejskie BMW E92

03 Kwi 2020, 21:51

Witam, jestem nowy na forum miło was poznać :D
Moje pytanie brzmi czy: Do auta BMW E92 2009R.
*Moduł i przetwornica z Amerykańskiego samochodu będzie pasować do Europejskiej lampy.
*Czy lampe angielską prawą można ustawić za pomocą samej soczewki by doświetlała prawa strone jezdni?
Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam.
Ostatnio edytowany przez ArteK, 07 Kwi 2020, 15:48, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Poprawiłem temat!
Gumis630
Nowicjusz

03 Kwi 2020, 21:57

Na 2 pytania odpowiedź brzmi nie
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

03 Kwi 2020, 21:59

Czyli moduł i przetwornice muszę zakupić też Europejska ,zeby wszystko sprawnie działało tak ?
Gumis630
Nowicjusz

03 Kwi 2020, 22:04

Ale do czego dąrzysz? Bo mam wrażenie że chcesz zrobić jakąś lepiankę
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

03 Kwi 2020, 22:30

Po prostu mam auto amerykanskie , i chce wymienic w nim lampy na Europejskie , i pytam czy przetwornice i moduly beda pasowac do lampy europejskiej.
Gumis630
Nowicjusz

03 Kwi 2020, 22:31

a jesli chodzi CI o to czy angielska moze doswietlac prawa strone , to taki jeden sprzedawca mi powiedzial ,ze tak mozna zrobic i chcialem sie dowiedziec czy to prawda.
Gumis630
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak producenci zarabiają na częściach
    Bezawaryjność? To dla producenta bankructwo. Dlatego producenci robią wszystko, żeby części, które psują się często lub są konieczne do wymiany po danym przebiegu, połączyć z częsciami drogimi, któe psują się rzadko albo ...
    Sprinter 316 LGT zasilany benzyną i gazem LPG
    Sprinter 316 LGT (Liquefied Gas Technology), wyposażony w 4-cylindrowy silnik o zapłonie iskrowym o pojemności skokowej 1796 cm3, rozwijający moc 115 kW (156 KM) przy 5000 obr/min. Silnik mógł być zasilany benzyną ...

03 Kwi 2020, 22:37

W xenonie lampy są asymetryczne więc nie musisz nic zmieniać. Świeci kierunek z pozycją? To jedynie to zmienić
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

07 Kwi 2020, 10:55

Kao napisał(a):W xenonie lampy są asymetryczne więc nie musisz nic zmieniać
Ale on ma wersję z Anglii (promień światła asymetryczny w drugą stronę) więc lampy musi zmienić na europejskie (promień światła asymetryczny) chyba że da się to jakoś w lampie przestać. Przetwornice powinny raczej pasować bo jedynie konstrukcja lampy będzie inna wewnątrz. Warto tu je porównać złączami przy samej lampie.

Najlepiej sprawdź przed jakimś murem jak one świecą i czy promień światła jest asymetryczny i świeci w lewo wyżej.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

07 Kwi 2020, 12:09

Rokiko napisał(a):Ale on ma wersję z Anglii
Gumis630 napisał(a):Po prostu mam auto amerykanskie

przy xenonie to nie tak samo jak przy zwykłym halogenie, dodatkowo kostki będą inne.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

07 Kwi 2020, 15:47

Gumis630 napisał(a):Po prostu mam auto amerykanskie
Widzisz @Kao jakoś tego nie zauważyłem :)
Gumis630 napisał(a):chce wymienic w nim lampy na Europejskie , i pytam czy przetwornice i moduly beda pasowac do lampy europejskiej.
Jeżeli masz w wersji USA też lampy ksenonowe to myślę że jest bardzo duża szansa że wszystko poza samymi lampami będzie można zostawić i złącza / wtyczki od przetwornic będą pasowały.
Najlepiej jak sprawdzisz jakie masz złącza w lampach i przyjrzysz się na zdjęciach jakie są przy lampach w wersji europejskiej. Często przy sprzedawcy robią dokładne zdjęcia takich złącz.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

07 Kwi 2020, 19:21

Ok dziękuje za wszystkie odpowiedzi.
Gumis630
Nowicjusz