Lampy WRC

19 Cze 2010, 15:18

nadwozie Abartha niestety prawie nie do dostania :???:
zawsze można zrobić sobie 125p w wersji sportowej ;) 125 Akropolis maiała 1,8 silniczek i na prawde wypas wygląd ;) to samo Monte Carlo (silniczek 1,6) tak samo 125 biorąca udział w rajdzie Mongolii piękne auta
był tez prototyp z 2000 litrowym mirafiori takim jak późniejsze polonezy Rally :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

19 Cze 2010, 15:26

A tam zaufam sobie i sam coś wymyśle:PP ale dzięki za propozycje. Widzę że znacie się na tych klimatach:)
irekz5
Nowicjusz

Miejscowość: Wierzbica

19 Cze 2010, 15:28

i tak zrób :mrgreen:
byle byś z poldolota wsi nie zrobił :evil: :mrgreen:
pocieszny
Forumowicz VIP

19 Cze 2010, 15:37

Patrzyłem już za felgami na allegro ale szukam i szukam i nic ciekawego nie znalazłem
irekz5
Nowicjusz

19 Cze 2010, 16:39

jest dużo na alledrogo tylko wybierać ;) od tego podejdą

ALFA ROMEO- 142 145 / 146 155 164 (01/87-09/98)
CITROEN- NEMO ( COMBI VAN )
FIAT- BARCHETTA BRAVO BRAVA COUPE CROMA (91-96) DOBLO / CARGO IDEA MAREA ( WEEKEND ) MULTIPLA QUBO / FIORINO COMBI FIORINO VAN STRADA LINEA QUBO 500 ( C ) PALIO ( WEEKEND ) SIENA PANDA ( VAN CROSS 4x4 ) REGATA RITMO PUNTO STILO / MULTI WAGON TIPO TEMPRA
FORD- FORD KA II OD 01/2009
FSO- POLONEZ
LANCIA- DEDRA DELTA LYBRA / SW MUSA Y YPSILON THEMA
PEUGEOT - BIPPER ( KOMBI ) F
SEAT- MARBELLA MALAGA TERRA IBIZA (-93)
SKODA - FORMAN 89-02/1993
LADA - SAMARA

rozstaw śrub 4x98, średnica otworu centrującego 58 najlepiej szukać 7x15 :mrgreen:
pocieszny
Forumowicz VIP

19 Cze 2010, 21:09

No i jest lipa bo myślałem nad tym fiatem 131 Abarth ale na allegro oczywiście znajdziesz fiata 1300 ale żaden nie jest 3 drzwiowy. Mój tato mówił że były ale na necie i w gazetach brak takich. chyba kupie 5 drzwi i po prostu zrobię podobnego. No znaczy są ogłoszenia ale nie będę gonił na drugi koniec polski po fiata bo podroż mnie więcej wyniesie niż ten fiat jest wart. Bo ja jestem z Lubelskiego i w tym rejonie poszukam. Albo ewentualnie kupie 125p
Ostatnio edytowany przez irekz5, 20 Cze 2010, 11:12, edytowano w sumie 1 raz
irekz5
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi Concept G4 to nowy kompaktowy sedan
    Podczas trzydziestego czwartego Międzynarodowego Salonu Samochodowego w Bangkoku (trwającego od 25 marca do 7 kwietnia) Firma Mitsubishi Motors (Thailand) Co., Ltd. (MMTh) zaprezentuje koncepcyjny model MITSUBISHI Concept ...

20 Cze 2010, 11:12

Pocieszny - w samochodach prawie wszystkie przednie światła to haloegeny - światła mijania, drogowe, przewciwmgilene. To wszystko są halogeny, oznaczone H1, H3, H4 itd. Nazwa tych świateł wzięła się od typu żarówki, jaka jest w tych reflektorach.
A lampy, o które pyta autor tematu to prawdopodobnie reflektory dalekosiężene, które równiez są halogenami - jest w nich żarówka H3 lub H1 55W.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

20 Cze 2010, 11:21

wg tego podziału to masz racje, można to tak nazwać, i dzielić na halogeny, xenony i klasyczne
można też wymyślić 50 innych ;)
koledze tak na prawde jak widzisz nie chodzi o rodzaj świateł (przeciwmgielne, robocze) tylko o zupełnie inną rzecz :)
pocieszny
Forumowicz VIP

20 Cze 2010, 11:39

To nie chodzi o to, że MOŻNA to tak nazwać, czy tak dzielić. To się tak NAZYWA i tak się dzieli. Są reflektory halogenowe i ksenonowe. A te z kolei dzielą się na np. drogowe, mijania itd. I są też dalekosężne, o które prawdopodobnie chodzi autorowi.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

20 Cze 2010, 14:35

Jednak mi o takie chodziło nie 5 tylko 4. I to są halogeny dalekosiężne??
http://www.dominion.tuning.info.pl/gale ... holek2.jpg
irekz5
Nowicjusz

20 Cze 2010, 18:37

raczej nie halogeny tylko lampy typu HID
żarówki podobne jak w projektorach komputerowych, tak są dalekosiężne, ale moc świetlną mają o wiele lepszą nić standardowy halogen, podobnie mają xenony tyle że to inny rodzaj światła o innej barwie dający inne efekty, jeśli o mnie chodzi to nie lubie jeździć na xenonach (rozgrzewają się długo i zupełnie inne cienie na drodze)
http://www.lightforce.com/products/driv ... 40blitzhid
coś takiego
pocieszny
Forumowicz VIP

20 Cze 2010, 20:37

Aha dzięki za pomoc
irekz5
Nowicjusz

20 Cze 2010, 22:35

poszukaj czegoś tańszego :mrgreen: bo lightforce chodzi w okolicach 1000 za pare ;) dla cywilnych celów zwykła lampa dalekosiężna na H1 wystarczy
pocieszny
Forumowicz VIP