Lampy xenon do BMW E60 - czy w zamienniku pasują bez przeróbek?

16 Lis 2021, 23:05

witam, szukam lamp do swojego bmw. Czy może ktoś uzywał takich nowych zamienników i czy pasowałyby bez żadnych przeróbek? [link do oferty na Allegro wygasł]
oczywiście mam xenon zwykły przedlift.
MocarQ
Nowicjusz

17 Lis 2021, 15:22

Zwróć uwagę na mocowania i podłączenia ale myślę że nie powinno tu być problemu i raczej nie trzeba nic przerabiać. Kiedyś wymieniałem lampy w E60 pamiętam, że były w zamienniku nowe i podeszły bez kombinacji tyle że nie był to ksenon.

W przypadku zmian lamp z przedlifta na polift z tego co pamiętam trzeba dać nowe wtyczki, a to już się wiąże z przeróbką instalacji i chyba zmianą pinów we wtyce LM + moduł LM2 +. Dobrze jednak jak by ktoś to opisał kto robił taką zmianę bo wtedy będzie jasne co dokałdnie i jak po kolei wykonać.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

17 Lis 2021, 20:46

Tylko problem w tym że w internecie nie ma żadnych opinii na temat tych zamienników i nawet zdjęć jak świecą itp, bo nie powiem cena odpowiednia w porównaniu do używanych oryginalnych lamp. A ciężko znaleźć w dobrej cenie poniżej 2000 za komplet. A myślałem żeby wydać tak 1200 zł.
MocarQ
Nowicjusz

17 Lis 2021, 20:49

Na otomoto te same lampy w 2x niższej cenie [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
MocarQ
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dacia Duster Blackshadow nowa seria limitowana
    Wszechstronny SUV marki Dacia przybiera nową szatę miejskiego stylu. Dzięki starannie dobranym elementom wystroju zewnętrznego Duster Blackshadow nie pozostanie niezauważony. Wyróżnia go między innymi krata wlotu powietrza ...