Lampy xenon do BMW E60 - czy w zamienniku pasują bez przeróbek?

16 Lis 2021, 23:05

witam, szukam lamp do swojego bmw. Czy może ktoś uzywał takich nowych zamienników i czy pasowałyby bez żadnych przeróbek? [link do oferty na Allegro wygasł]
oczywiście mam xenon zwykły przedlift.
MocarQ
Nowicjusz

17 Lis 2021, 15:22

Zwróć uwagę na mocowania i podłączenia ale myślę że nie powinno tu być problemu i raczej nie trzeba nic przerabiać. Kiedyś wymieniałem lampy w E60 pamiętam, że były w zamienniku nowe i podeszły bez kombinacji tyle że nie był to ksenon.

W przypadku zmian lamp z przedlifta na polift z tego co pamiętam trzeba dać nowe wtyczki, a to już się wiąże z przeróbką instalacji i chyba zmianą pinów we wtyce LM + moduł LM2 +. Dobrze jednak jak by ktoś to opisał kto robił taką zmianę bo wtedy będzie jasne co dokałdnie i jak po kolei wykonać.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

17 Lis 2021, 20:46

Tylko problem w tym że w internecie nie ma żadnych opinii na temat tych zamienników i nawet zdjęć jak świecą itp, bo nie powiem cena odpowiednia w porównaniu do używanych oryginalnych lamp. A ciężko znaleźć w dobrej cenie poniżej 2000 za komplet. A myślałem żeby wydać tak 1200 zł.
MocarQ
Nowicjusz

17 Lis 2021, 20:49

Na otomoto te same lampy w 2x niższej cenie [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
MocarQ
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co zrobić gdy zderzenie jest nieuniknione?
    Wśród wielu kierowców można spotkać się z opinią, że w przypadku sytuacji awaryjnej – uderzenia w potencjalną przeszkodę (drzewo czy inny samochód), należy uderzyć bokiem auta. Nic bardziej mylnego! ...