Lancer 1.8 a moze honda civic albo cos innego?

09 Paź 2009, 14:33

zastanawiam się nad kupnem samochodu nowego, czegoś w stylu nowego Lancera 2009 , silnik 1.8 lub hondy civic. jakie inne samochody w podobnym stylu/kategorii byście doradzili?

wiem że to zależy od osobistych przekonań, chodzi mi jednak o opinie innych oraz o porównanie różnic

coś około 60-70 tys. byłoby idealne, przesiadam się z corsy 1.2 2002

w grę wchodzi tylko automat, ale to raczej każdy samochód ma jako opcję

zależy mi również na nowoczesnym, przynajmniej troche wypasionym (pod względem funkcjonalności - tyle ile się da za tą cenę) i wygodnym wnętrzu

jaki samochód waszyn zdaniem ma najbardziej nowoczesne wnętrzne w tej kategorii cenowej?
juice99
Nowicjusz

Miejscowość: warszawa

09 Paź 2009, 15:18

Ogólnie to sam rok temu wybierałem samochód w tych cenach i wachałem się pomiędzy Lancerem, a Civicem właśnie, no i ostatecznie bardziej mi się spodobał Civic, zwłaszcza silnik jest wg. mnie lepszy. W civicu miał na początku roku facelifting i jego największa wada- skrzypiące plastiki została usunięta.
Co do innych ciekawych na które jeszcze zwracałem uwagę to Seat Leon, a inne kompakty jakoś mi się niezbyt podobały.
eaxene
Aktywny

Miejscowość: Toruń

11 Paź 2009, 21:59

Ja zamówiłem właśnie hyundaia i30 - cena za wersję style w okolicach 60 tysięcy. Rozważałem też lancera, ale pod względem wyposażenia mnie bardziej przekonał i30.
ncb
Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa

13 Paź 2009, 21:58

Civic i Lancer ciesza oko, wnetrze zdecydowanie ciekawsze w przypadku Civica, ale ergonomia kuleje(np. włacz silnik :wink: )

Leon, Megane, Impreza- takze te auta mozna wziac pod uwage w poszukiwaniach.

Moj faworyt to LEON 1,4 TSi DSG- przyjemny design i pozytywne wrazenia w czasie jazdy :smile:
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

14 Paź 2009, 09:32

W civicu z ergonomią, aż tak źle nie jest, to włączanie silnika przeszkadzało mi troche na początku, ale potem już się przyzwyczaiłem ;) Gorzej z obsługą klimatyzacji - zanim się we wszystkim wprawiłem to troche czasu minęło :P
eaxene
Aktywny

Miejscowość: Toruń
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Nowy Nissan LEAF
    Przenosząc technologię Zero emisji na nowy poziom, nowy LEAF produkowany w Europie będzie miał swój światowy debiut w Genewie. Nowy LEAF, który został zaprojektowany i opracowany ze szczególnym uwzględnieniem ...