Lancer 1.8 czy S40 1.8? Który wybrać?

10 Mar 2019, 19:05

Witam forumowiczów! :) Zastanawiam się nad kupnem Mitsubishi Lancer 1.8 benzyna i nad Volvo s40 1.8 benzyna. Chciałbym się dowiedzieć, który Waszym zdaniem byłby lepszy? Wiem, że mitsu pali z pewnością więcej, części również są znacznie droższe, aczkolwiek z opinii, które wyczytałem w internecie, jednostka jest bardzo mało awaryjna. S40 z kolei to Ford, więc również te silniki były sprawne i wielu użytkowników sobie je chwali, z częściami nie ma problemu (cena, dostępność). Czy macie swoje opinie na temat właściwości jezdnych, na co uważać i biorąc całokształt, który byłby lepszy? Strasznie się waham, jestem laikiem w tej kwestii, więc proszę o radę :) pozdrawiam
Arzy
Obserwowany

10 Mar 2019, 19:22

Po pierwsze - jaki masz budżet na zakup auta?
Obydwa auta są dość udane, ale osobiście 1.8 w S40 bym unikał ze względu na problemy z wysokim zużyciem oleju. Ogarnięcie tego tematu tanie nie będzie.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

10 Mar 2019, 19:37

Do 23 tysięcy złotych
Arzy
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Napływ samochodów ukraińskich i odpływ polskich
    Od momentu wybuchu wojny w Ukrainie do 23 marca br. do Polski wjechało ponad 140 tys. samochodów osobowych – podała Straż Graniczna. Warto wiedzieć, że przepisy obowiązujące u naszego wschodniego sąsiada są inne ...