Lancia Delta

13 Cze 2021, 13:59

Poszukuje kompaktu w automacie i benzyna głównie do miasta. Ostatnio wpadły mi w oko właśnie te tytułowe auta Lancia Delta 1.8 B 200KM. Warto się w to pakować, jak z dostępnością części to chyba niezbyt popularna u nas marka poza tym co to za automat klasyczny?
qqryku
Nowicjusz

13 Cze 2021, 14:11

Technicznie praktycznie to samo co fiat bravo i alfa romeo giulietta więc z częściami bez problemów
Silnik 1750tbi konstrukcji alfy (ten sam montowany w giulietta, 159 (w tym w egzemplarzach używanych kiedyś przez policję), brera, spider)
Automat to aisin tf80, jeden z najpopularniejszych na rynku, ople, fordy, citroeny, peugeoty

E:
qqryku napisał(a):Ostatnio wpadły mi w oko właśnie te tytułowe auta Lancia Delta 1.8 B 200KM.

"wpadły" czyli ile ich jest na rynku? Dwa?
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

13 Cze 2021, 14:23

w mojej okolicy dokładnie dwa :D
qqryku
Nowicjusz

13 Cze 2021, 14:49

Taki bogatszy fiat bravo z dobrym silnikiem z alfy. Pomijając specyficzny wygląd to ciekawa propozycja. Z częściami nie będzie problemu.
Gość114260

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kia Sorento po zmianach
    Odświeżona linia i zmodernizowana konstrukcja skorupy nadwozia, nowy silnik benzynowy 2.4 GDI o niższym zużyciu paliwa i emisji spalin, wyższy komfort podróżowania i lepsze własności jezdne – to tylko niektóre ...