Lancia Kappa - problemy ze wspomaganiem układu kierowniczego

30 Cze 2017, 19:44

Witam,
ostatnio w swoim aucie regenerowałem przekładnię kierowniczą i wymieniłem końcówki drążka. Zrobiłem to, gdyż auto mi pływało po drodze i kierownica odbijała w bardzo niewielkim stopniu. Po wymianie całości przez mechanika kierownica odbija jeszcze gorzej. Na postoju i do kilku minut jazdy jeszcze jest do zniesienia, ale po tych kilku minutach kierownica nie odbija w ogóle i ciężko się kręci. Na zakręcie jest nie ciekawie. Miał ktoś kiedyś podobne objawy albo wie czego to może być przyczyna?
Pozdrawiam.
damian8595
Nowicjusz

Miejscowość: Kunów
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: Lancia Kappa
Silnik: 2.4 20v 175KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

04 Lip 2017, 13:30

damian8595 napisał(a):Miał ktoś kiedyś podobne objawy albo wie czego to może być przyczyna?
Sprawdź łożyska na McPhersonach czy czasem nie stoją.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Rok produkcji: 1999

05 Lip 2017, 12:07

Łożyska mam nowe, mają dopiero kilka tys. km przebiegu. Całe zawieszenie mam zrobione kompleksowo. Mam już prawdopodobnego winowajcę, ale żeby to potwierdzić (lub wykluczyć) muszę rozebrać kolumnę kierownicy.
damian8595
Nowicjusz

Miejscowość: Kunów
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: Lancia Kappa
Silnik: 2.4 20v 175KM
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak przygotować się do jazdy?
    Najbardziej tragiczne zdarzenia na drodze to te ze skutkiem śmiertelnym, jednak nawet kiedy wszyscy uczestnicy wypadku przeżyją, jego następstwa mogą odczuwać do końca życia. Najnowsze badania wykazały, że urazy głowy, rdzenia ...