REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
nie wiem czy czytasz ze zrozumieniem jeżeli auto nie jest w ruchu i telepie na luzie to chyba zawieszenie nic do tego nie ma, wymiana oleju też nie bardzoSfinxTurbo napisał(a):jeżeli tylko jest to drżenie kierownicy to zacznij od zawieszenia ( drążki, sworznie itd), olej w skrzyni był wymieniany?
nigdy nie da sie określić jakiejś usterki niezależnie od modelu. Każdy ma inny napęd inaczej skonstruowany układ napędowy i wiele innych czynnikow. Namierzyles już usterkę???fate napisał(a):ja potrzebuje wiedziec niezaleznie od modelu,
Masz automat więc N i P to takie same przełożenia z tym że na P masz dodatkowo blokadę kół. Na tych pozycjach silnik nie jest obciążony i obroty mogą być minimalnie wyższe. Jak zapinasz D to wtedy masz zapięty bieg i puszczając hamulec pojedziesz jeżeli poduchy przy skrzyni będą słabe to na tym przełożeniu możesz mieć lekkie drgania ale raczej nie na kierownicy.fate napisał(a):jakby sie uspokoiło albo żadko wrzucam N, nie namierzyłem, na D za to teraz jakby trzesie sie jakby nad schowkiem