Lancia Lybra czy Citroen C5?

Które z tych aut do 30 tys. zł byście wybrali?

Lancia Lybra
4
50%
Citroen C5
4
50%
Razem głosów : 8

17 Wrz 2007, 18:33

Witam!
Z tego miejsca chciałbym zapytać się Was co bardziej opłaca się kupić z tych dwóch modeli samochodów (lub co Wy byście kupili). Na samochód zamierzam przeznaczyć kwotę do 30 tys. zł. Musi posiadać on silnik diesla (najlepiej 2.0l). Auto może mieć max. 6 lat (z 2001r.). Mój wybór padł na te dwa auta z tego powodu iż są one dobrze wyposażone, a ich cena nie jest wygórowana. Lybra bardziej podoba mi się ze względów wizualnych, natomiast w C5 urzeka mnie hydrauliczne zawieszenie.
Co Wy byście kupili na moim miejscu z tych dwóch samochodów? A może kupilibyście zupełnie inny samochód? W tym temacie odpowiadajcie na te pytania :).

P.S. Jestem nowy na tym forum, więc wszystkich pragnę serdecznie pozdrowić i powitać.

Krzysiek Sz.
Uzytkownik
Nowicjusz

18 Wrz 2007, 18:48

Witam.
Ja raczej odpuściłbym sobie szukanie i zakup C5 i Lybry

[link do oferty na Allegro wygasł]

Trochę uszkodzony

Zbyszek
Początkujący

Miejscowość: Wałbrzych

19 Wrz 2007, 16:02

VW odpada, nad Mondeo też sie zastanawiałem, ale jakoś bardziej pasują mi te dwa co podałem (szczególnie ich wyposażenie). Vectra, kokpit ma jak auto z 95r. (w tym akurat wyszła :) ). A po za tym to gdybym miał kupować Vectrę to ściągnąłbym C.
Uzytkownik
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochód wyścigowy w kamuflażu rodzinnego sedana
    To jeden z najrzadziej spotykanych samochodów na świecie. Tak, chodzi o Corollę! A dokładnie o wyczynową Corollę TRD2000 z 1994 roku. Auto opracowała ekipa TRD (Toyota Racing Development), by uczcić starty Corolli ...