Lancia Lybra- opinie

22 Wrz 2010, 11:08

Tym razem się z tobą zgodzę,ale?!Wszystko zależy od stylu jazdy,trzeba pamiętać ,że olej odparowuje także(frakcje lotne).Jeśli silnik bierze powiedzmy 1 litr na tysiąc km.a auto nie jest katowane,to oczywiście coś z silnikiem nie jest tak.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

22 Wrz 2010, 20:54

zPragnę zaznaczyć Jigsaw że mój silnik to właśnie silnik VVT ze zmienną fazą rozrządu. Co do wysokich obrotów i fiatowskich silników to jest tak że ostre traktowanie motorów strasznie skraca ich żywot a na pewno spadają parametry , pojawia się olej na kadłubie a to z pod pokrywy klawiatury a to miska , magistrala filtra oleju a silnik 2000 VVT VIS jest tego najlepszym przykładem. Ja nie uważam że dolewanie oleju jest tragedią 40 zł za dwa litry syntetyku na 15-20 kkm to koszt który jestem gotów ponieść w zamian za bezproblemową eksploatację. Pozdrawiam
Moja Włoszka ma swoje chimery ale Szwabowozu nigdy więcej nie kupię.
pedrosik
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

23 Wrz 2010, 01:12

No to nie bierze Ci oleju, 1 litr od wymiany do wymiany uznaje się za normę, u Ciebie jest raptem ciut więcej...
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

23 Wrz 2010, 18:08

Nie jest to wiele ale już pisałem że miałem autko do którego nie dolewałem dosłownie nic i trzymał stan od zmiany do zmiany...
Moja Włoszka ma swoje chimery ale Szwabowozu nigdy więcej nie kupię.
pedrosik
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Dlaczego trzeba robić okresowe przeglądy klimatyzacji?
    Przeglądy okresowe są konieczne do prawidłowego funkcjonowania układu i wykonywać powinno się je co pół roku lub min. raz w roku. Układ klimatyzacyjny jest napełniony określoną ilością czynnika chłodzącego (gazu), ...