Land Discovery '00 2.5 TD5

08 Mar 2009, 18:09

przegladam dzis forum od rana ;] moj ojciec bardzo chce sobie kupic takiego landa jak w temacie, namierzylismy fajnego (wg nas) i nawet zostal obejrzany i objechany. Wiedze mechaniczna posiadam dosc spora, ale niestety doswiadczenia z autami 4x4 nie mam praktycznie wcale.

Chcialbym aby wypowiedzieli sie ludzie znajacy temat (wlasciciele :D) lub chociaz znajomi wlascicieli heheh. Auto ma 135 000 km i przyjechalo z francji. Wymieniono lewy blotnik, maske i lampe (obejrzalem na tyle dokladnie na ile umialem, nie wyglada na total strzal). Jest bardzo zadbane i milo sie jezdzi. Z tego co widzialem nie blokady centralnego mechanizmu róznicowego ale ma reduktor (naklejka zeby jezdzic do 8km/h)

Interesuja mnie opinie na temat awaryjnosci, szczegolnie silnika i osprzetu, rozsuniecie foteli na boki juz jest obcykane i nie przeszkadza ;)

aha, bym zapomniał, nie bedzie to wóz przeznaczony do przeróbek, rajdów, moczenia sie bagienkach tudzież stawkach, drogi leśne, lekkie błoto, głebokie piachy w drodze na ryby itd... po prostu ojciec zmienia auto i chce teraz takie.

Gdyby znalazł sie ktos z WLKP, kto móglby to auto obejrzeć (kto sie zna lub ma albo jedno i drugie, to byłbym bardzo wdzieczny za kontakt, oczywiscie bedzie opcja wjazdu na kanał). byłby to 40km na północ od poznania wzdłuż trasy nr 11.

Chyba dość porządnie opisałem o co mi chodzi. Czekam na odpowiedzi i pozdrawiam :)
bartek.wojtowicz
Nowicjusz

Miejscowość: WLKP

09 Mar 2009, 20:01

no halo? nikt nie ma nic do powiedzenia o disco? no dalej...
bartek.wojtowicz
Nowicjusz

09 Mar 2009, 21:08

osprzęt -wycieki paliwa awarie pompy paliwa w zbiorniku wycieki oleju z skrzyni biegów reduktora przedniego mostu i tylnego czasami siadają pompo wtryskiwacze od lichego paliwa w starszych modelach trzeba się liczyć z awaria uszczelki pod głowica krzyżaki na walach napędowych kłopot z pneumatycznym zawieszeniem liche poduchy elektryczne podnoszenie szyb często szwankuje
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

12 Mar 2009, 20:58

Znajomy jeździ już 2 lata takim i tylko pompa paliwowa się zepsuła, ale jak sie leje berbeluchę to nie ma sie co dziwić.W 80% jeździ po polach, lasach i nakręcił już około 60-70 tyś.Nie psuje się, ale ma 140 tyś na liczniku i jest w miarę młody bo chyba 2004 rok albo 2005r.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

17 Mar 2009, 18:22

a znajdzie sie ktos z wlkp kto mógłby ewentualnie auto obejrzec?
bartek.wojtowicz
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne