Land Rover Discovery 1

16 Gru 2008, 14:06

Witam, no i stało się, po przejechanie 1600km trasy wstawiłem Disco do garażu , na drugi dzień odpaliłem i pojechałem na zakupy wracajc Disco zgasł na drodze i już nie odpalił.Zgasł bez żadnego specyficznego głośnego dżwieku przy prubie odpalenia mam wrażenie że kręci tak jak coś by ie ślizgało.jutro mechanik zabiera sie do roboty.Jakieś porady czy uwagi na ten temat mile widziane, sam jestem ciekaw co to może być???pozdrawiam!
skr4
Nowicjusz

16 Gru 2008, 14:33

rozrząd pewnie :(
a w wersji optymistycznej pompa paliwa
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

16 Gru 2008, 19:25

Nie wiem co to jest, ale jak się już dowiesz, to napisz.

pozdro
Bartłomiej
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Polanów/Smardzewice

17 Gru 2008, 09:22

no, poszedł rozrząd a za nim powyginane popychacze, nie wiem jak z zaworami do końca ale też wymienie, no i pare jeszcze innych małych cześci....
skr4
Nowicjusz

17 Gru 2008, 09:28

przykra sprawa :(

ale są plusy takiego zdarzenia. teraz zrobisz głowicę i uszczelkę, rozrząd, inne duperele w silniku i... będziesz wiedział, że nic niemiłego już Ci się nie trafi przez hohoho.. km. :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

17 Gru 2008, 14:39

No właśnie.. coś mi się obiło o ucho, że o rozrząd w 300tdi trzeba wymieniać co 60 tys.km.
Bartłomiej
Początkujący
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpiękniejsze samochodowe trasy Europy
    Nie trzeba być fanem przygód agenta 007, by pamiętać, jak w jednym z filmów brawurowo pędził on na trasie nicejskiej swoim samochodem. James Bond wsławił się wieloma rzeczami – począwszy od niewątpliwego ...

18 Gru 2008, 16:58

moze byc nawet co 50000 km
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

19 Gru 2008, 11:25

polecałbym nawet co 50000, ponieważ po dłuższym poszukiwaniu kompletnego rozrządu do mojego disco dowiedziałem sie że do rocznika 97 jest troche inny niby gorszy rozrząd w którym trze pasek.Muj pasek nie pękł, był maksymalnie wytarty i bez wielu zębów i po prostu zsunoł się z koła!!!
skr4
Nowicjusz

21 Gru 2008, 13:42

jaki koszt naprawy? i ile kosztuje wymiana paska rozrządu z częściami (pasek + rolki). Zastanawiam się właśnie nad wymianą.........
Bartłomiej
Początkujący
Awatar użytkownika