Land Rover Discovery 300tdi snorkel

18 Gru 2010, 16:41

Witam, słuchajcie, mam pytanko odnośnie snorkela do Disco 300tdi. Głównie dostępne są dość drogie firmy "Safarii Snorkel"....orientuje się ktoś może czy od jakiegoś innego modelu może pasował by do disco...? jest wiele tańszych zamienników, ale problem polega na tym, że nie do disco!!! ....a w sumie wystarczyło by, żeby kąt natarcia szyby był podobny do kąta załamanie snorkela, a resztę wydaje mi się dało by radę dorobić!!!....robił ktoś może coś takiego???...jeżeli tak to od jakiego auta mieliście "bazę"???
fla_disco
Nowicjusz

Miejscowość: Wielkopolska

18 Gru 2010, 17:29

jak spawasz to miarzysz i robisz na aucie,
a z tańszych są dostępne ;) wiele ceny od 500
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

18 Gru 2010, 18:26

jak? gdzie są dostępne? podaj jakieś namiary.....PROSZĘ!!! ja jak szukam znajduje tylko Safarii, nie widzę żadnych zamienników ani nic....do innych są ale do disco? gdzie?? Pozdro
fla_disco
Nowicjusz

18 Gru 2010, 21:08

nie kupuj badziewia. poczekaj, dozbieraj i kup safari - najlepszy i niezniszczalny.
a z innej mańki - po kiego Ci snorkel?
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

19 Gru 2010, 09:34

Hej Karson!!! Też wychodzę z założenia, żeby nie montować badziewia, ale nie mam takiego zamiaru....tylko pytałem o tańsze opcje!!! Snorkel jest mi niezbędny z wiadomych przyczyn...kilka razy już miałem "ciepło" kiedy auto się "zachłysnęło", a otwierając filtr okazywało się, że trochę za głęboko brodziliśmy....zgnojony filtr!!! Dzięki za odpowiedź...
fla_disco
Nowicjusz

19 Gru 2010, 12:48

Z kwasówki sobie wystrugaj.
KIA Sportage 2,0 DOHC Custom
:mrgreen:
KIłA? To się podobno da wyleczyć...
:mrgreen:
leon zet
Vany | SUVy
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wyszków i okolice

22 Gru 2010, 17:17

Karson napisał(a): safari - najlepszy i niezniszczalny.
dobry dowcip :mrgreen:
BTW jak bym miał już kupować to bym wziął Wadera (bo to to samo, w tej samej fabryce w Chinach klepane, z tego samego materiału) :mrgreen: a cena przez pół :wink:
pocieszny
Forumowicz VIP

23 Gru 2010, 09:16

jasne jasne.. znajdź mi wadera do disco 300 :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

23 Gru 2010, 10:32

NO WŁAŚNIE.....próbowałem znależć i d..a....głownie tylko do Jeepa oni robią....ale buba...gdzie można jeszcze szukać?
fla_disco
Nowicjusz

23 Gru 2010, 12:37

to że się nie sprowadza to nie znaczy że nie ma ;)
wader zeznaje że w ofercie ma ;) zarówno do Defa jaki i do Disco
przy prywatnym zakupie 1 sztuki razem z podatkami i takimi tam cena w granicach 800-900 PLNów niestety
pocieszny
Forumowicz VIP

26 Mar 2011, 19:43

Safari produkowane są z LLDPE, jest wiele firm korzystających z tych materiałów w przystępnej cenie nie odbiegające jakościowo od Safari. Jak ktoś mówi że na całym świecie tylko jedna firma produkująca dobre snorkely to ma klapki na oczach. Braciszek do Toyoty Land Cruiser kupił i zamontował jest idealnie dopasowany i przetrwał pomyślnie próbę wytrzymałościową
poldi3
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice