Land Rover Discovery 97 kontrolka blokady międzyosiowej

06 Sty 2011, 11:23

Witam
Od jakiegoś czasu nie gaśnie mi kontrolka blokady między-osiowego mechanizmu różnicowego W DISCOVERY I 97 rok. Mechanizm działa można go załączyć, wyłączyć ale kontrolka cały czas się świeci. Proszę o pomoc w tym temacie za którą z góry dziękuję
Marcin

/temat poprawiony by Karson
Ostatnio edytowany przez Marcin_B, 06 Sty 2011, 12:50, edytowano w sumie 1 raz
Marcin_B
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

06 Sty 2011, 12:48

czemu napisałeś w temacie o blokadach mostów, skoro w treści piszesz o diff-locku?
jeśli jesteś pewny, że reduktor jest OK, włącza i rozłącza difflocka to oznacza, że włącznik się zawiesił. pewnie zmarzł. trza by go popsikać jakimś szuwaksem typu WD i rozruszać.
u mnie nie włącza się wcale i też mnie ta robota czeka :mrgreen:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

06 Sty 2011, 16:53

O kej a gdzie to cudo się znajduje ja dopiero raczkuje z tym autkiem
Marcin_B
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

12 Sty 2011, 00:10

Te auta tak mają, u mnie kontrolka ABSu się cały czas świeciła choć błąd był wykasowany i ABS sprawny. Byłem zmuszony wyjąć żaróweczkę :mrgreen:
EdEk
Początkujący

Miejscowość: Wałcz

12 Sty 2011, 14:35

na górnej części reduktora, z przodu. szukaj kabelka :wink: kładziesz się pod autem i na macanego szukasz.
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Lexus HS 250h
    Samochodem, który trafił do regularnej sprzedaży, był natomiast Lexus HS. Auto sprzedawano w Japonii i Stanach Zjednoczonych, ale oficjalnie nigdy nie trafiło do Europy, dlatego w Polsce praktycznie go nie znamy. Model ...