Witam wszystkich forumowiczów.
Jestem świeżym posiadaczem Discovery I 2,5tdi 95r.
Przeczytałem właśnie temat o olejach do Isuzu i zacząłem zastanawiać sie jakie oleje ja powinienem zastosować. Biorąc pod uwagę kompetencje większości naszych serwisów wole się upewnić.
A może ktoś da mi kontakt na sęsowny warsztat ?
Mieszkam w Kazimierzy Wielkiej na trasie z Krakowa przez Busko do Kielc.
Będę bardzo wdzięczny za wszelkie porady i sugestie związane z eksploatacją tego auta.
W Kielcach jest jeden facet specjalizujący się w naprawach i serwisie LR ale bliżej będziesz miał do Krakowa (serwis autoryzowany) lub trochę dalej (na śląsk) gdzie mogę polecić Ci prywatną firmę wyspecjalizowaną w Landrynach. oleje: silnik - mineral 15W40 6,9l z filtrem skrzynia - mtf lub atf 2,65l reduktor - 85W90 GL4 3,0l mosty - 85W90 GL4 po 1,7l zwrotnice - 85W140 po 0,4l
Dzięki za pomoc przy olejach. Widzę że nie obejdzie się bez raczej drogiego przeglądu w serwisie firmowym.
Na co zwrócić szczególną uwagę podczas przeglądu i użytkowania.
Nie jeździłem wcześniej autem terenowym i nie wiem na co patrzeć przy normalnej eksploatacji na czarnym i troszke w terenie.
Pozdrawiam.
na wszystko jeśli mechanicznie autko jest ok, to przy systematycznych wymianach olejów i filtrów nie będzie sprawiało kłopotów.
zwróć uwagę na kule przy zwrotnicach - czy nie ciekną. jeśli tak, to należy wymienić uszczelniacze.
Nowa wodorowa ciężarówka Toyoty do przewozu kontenerów Toyota rozszerza swój program ciężarówek na ogniwa paliwowe, pokazując nowy model elektrycznego ciągnika siodłowego na wodór do przewożenia kontenerów. Samochód zadebiutował na konferencji ...
Naklejka z numerem rejestracyjnym na szybę i karta pojazdu znikają Naklejka z numerem rejestracyjnym przyklejana na przednią szybę w prawym dolnym rogu oraz karta pojazdu staną się przeszłością. Od tego czasu nie otrzymamy tych dokumentów podczas rejestracji auta. Dlaczego nie będą ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.