Witam wszystkich forumowiczów.
Jestem świeżym posiadaczem Discovery I 2,5tdi 95r.
Przeczytałem właśnie temat o olejach do Isuzu i zacząłem zastanawiać sie jakie oleje ja powinienem zastosować. Biorąc pod uwagę kompetencje większości naszych serwisów wole się upewnić.
A może ktoś da mi kontakt na sęsowny warsztat ?
Mieszkam w Kazimierzy Wielkiej na trasie z Krakowa przez Busko do Kielc.
Będę bardzo wdzięczny za wszelkie porady i sugestie związane z eksploatacją tego auta.
W Kielcach jest jeden facet specjalizujący się w naprawach i serwisie LR ale bliżej będziesz miał do Krakowa (serwis autoryzowany) lub trochę dalej (na śląsk) gdzie mogę polecić Ci prywatną firmę wyspecjalizowaną w Landrynach. oleje: silnik - mineral 15W40 6,9l z filtrem skrzynia - mtf lub atf 2,65l reduktor - 85W90 GL4 3,0l mosty - 85W90 GL4 po 1,7l zwrotnice - 85W140 po 0,4l
Dzięki za pomoc przy olejach. Widzę że nie obejdzie się bez raczej drogiego przeglądu w serwisie firmowym.
Na co zwrócić szczególną uwagę podczas przeglądu i użytkowania.
Nie jeździłem wcześniej autem terenowym i nie wiem na co patrzeć przy normalnej eksploatacji na czarnym i troszke w terenie.
Pozdrawiam.
na wszystko jeśli mechanicznie autko jest ok, to przy systematycznych wymianach olejów i filtrów nie będzie sprawiało kłopotów.
zwróć uwagę na kule przy zwrotnicach - czy nie ciekną. jeśli tak, to należy wymienić uszczelniacze.
[C] Mazda 3 I 2,0 / Lancer VIII 1,8 / Jetta A5 2,0 FSI / S40 II 2,0 Podstawowe kryteria zestawienia: - sedan segmentu C - silnik benzynowy o mocy ok. 150KM - manualna skrzynia biegów - modele z okolic 2007r. Wytypowane modele do zestawienia: - Mazda 3 I 2,0 - 150KM - Mitsubishi Lancer ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.