LAND ROVER DISCOVERY II TD5-świecące kontrolki M i S

26 Paź 2011, 19:42

Witam.

Mam problem ze świecącymi na zielono kontrolka mi M i S na desce rozdzielczej,przy zmianie biegu przód tył lub po załączeniu silnika i ruszeniu w automatycznej skrzyni biegów.Po zgaszeniu silnika i zapaleniu ponownie problem znika do następnej zmiany biegu.Jak się załączą kontrolki,Dyskoteka zachowuje się jakby ruszała z wyższego biegu,a niestety zdarza mu się to coraz częściej.
Proszę o pomoc i poradę.

Pozdrawiam :?
Arturos99
Nowicjusz

Miejscowość: Zawiercie
Auto: LAND ROVER DISCOVERY II TD5

29 Lis 2011, 21:08

Błędy skrzyni powodują zapalenie się tych dwóch kontrolek. Trzeba podłączyć pod kompa i sprawdzić. Jak coś polecam się w okolicach Wrocławia
LANDER2
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Discovery

01 Gru 2011, 03:05

Dzięki,ale już go podłączyłem do kompa i jest ok,ale jak często się zapałały to opracowałem taki patent,po odpaleniu silnika przełączałem skrzynie na tryb S i kawałek jechałem np do pierwszego skrzyżowania i przełączałem z powrotem na normal i śmigał jak złoto.
Arturos99
Nowicjusz

Miejscowość: Zawiercie
Auto: LAND ROVER DISCOVERY II TD5
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Prius - aerodynamika i niskie zużycia paliwa
    Toyota Prius czwartej generacji już na pierwszy rzut oka zwraca uwagę swą aerodynamiczną sylwetką. I nie jest to tylko subiektywne wrażenie, ponieważ dzięki starannemu zoptymalizowaniu kształtów nadwozia projektantom ...
    Objaśnienia skrótów motoryzacyjnych
    PPS - Prestige Performance Sedan (mocny silnik, napęd 4x4 [AWD, Haldex lub VCU], osiowe LSD lub VCU, sedan) PPH - Prestige Performance Hatchback (mocny silnik, napęd 4x4 [AWD, Haldex lub VCU], osiowe LSD lub VCU, hatchback) ...