Land rover freelander 2,0 td 2006r

11 Cze 2009, 18:43

Witam. Parę dni temu kupiłem Freelandera 2,0 td 2006r. kilka razy po odpaleniu zaraz gasł, dzisiaj nawet zaskoczył mnie trzykrotnie. Nie wiem co się dzieje. Proszę o informację. Pozdrawiam

[ Dodano: Czw Cze 11, 2009 21:49 ]
Posiadam od paru dni freelandera 2,0 td 2006r, czy kontrolka od podgrzewania świec żarowych powinna się zapalać przy każdej próbie odpalania pojazdu? Co się może dziać jeżeli go zapalam to czasami po chwili sam zgaśnie. a za następnym razem już jest o.k.. Z góry dziękuję za pomoc
psubiekt507
Nowicjusz

Miejscowość: łowicz
  • 11 Cze 2009, 22:15

Sprawdż czy układ paliwowy gdzieś się nie zapowietrza,kiedy wymieniałeś filtr paliwa?! Co do kontrolki świec żarowych ,myślę że powinna się zapalać zawsze gdy podgrzewasz je ,na gorącym silniku nie ma sensu przeprowadzać tego manewru .
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

12 Cze 2009, 17:09

Podgrzewaniem świec steruje komputer - włacza je jak temp. silnika spada do określonej wartości i nie włącza go,jeżeli temp. silnika tą daną wartość przekracza.Tak więc jak silnik jest nagrzany,to podgrzewanie nie powinno się włączać.Działa to troszkę podobnie jak ssanie w silniku beznynowym.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

13 Cze 2009, 16:48

sprawdz pompe w nadkolu oraz czujnik wysokiego cisnienia na listwie paliwowej dochodza do niego 3 kable czasami nie ma dobrego styku
    Suzuki Jimny
    Mitsubishi Outlander
    Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
    macpaw5
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...