FSO Polonez Caro Plus - woda pod nogami przód pasażer.

10 Cze 2009, 21:39

Witam,
od niedawna użytkuje Poloneza Caro Plus rocznik 2000 i zauważyłem po ostatniej jeździe na deszczu, że zebrała się woda pod pasażerem z przodu. Oglądałem samochód pod spodem i nie widziałem dziur, wilgotna jest linia wzdłuż połączenia plastiku który biegnie pod drzwiami z blachą. Następną ciekawostką jest fakt, że ta woda nie spływa. Tj. gdy podniosłem wykładzinę do gołej blachy to woda dalej stała.

Pytanie moje skąd ona mogła się tam wziąc? Drzwi były suche.

Kolejne pytanie: Jak wyciągnąć fotel? Czy trzeba odkręcać prowadnice? Bo nie mogę sobie poradzić z blokadą.

I następnie: co zrobić aby działał tylni spryskiwacz od szyb? Czy płyn nalewa się w inne miejsce?
wkexe
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź
  • 11 Cze 2009, 09:52

sprawdz nagzrewnice bycmoze przecieka i masz mokro w aucie ,plyn do spryskiwaczy leje sie w bagarzniku po prawej syronie ,tam jest zbiorniczek
    dalton ,nie mylic z daltonizmem:)
    dalton
    Początkujący
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Wodzislaw Śl
    Auto: Audi a4
    Silnik: 2.0 bp+ lpg 131 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna

12 Cze 2009, 20:06

Sprawa rozwiązana, okazało się, że rurka która odprowadzała wodę nie była tam gdzie powinna.

Pozdrawiam, proszę zamknąc temat.
    wkexe
    Nowicjusz

13 Cze 2009, 09:58

Napisdz jeszcze dla potomości,gdzie ta rurka jest,ponieważ to Twój temat,Ty się naszukałeś,więc niech to będzie Twojego autorstwa :wink:
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

13 Cze 2009, 15:59

Rurka a właściwie są trzy, znajdują się w komorze silnika w plastiku który jest pod szybą (tam gdzie są wycieraczki). Jeśli którejś nie ma to woda płynie po ścianie komory silnika i wlewa się do każdego otworu. Również jeśli jest zatkana to woda się zbiera i wlewa przez filtr od dmuchawy.

Pozdrawiam.
    wkexe
    Nowicjusz