LAND ROVER FREELANDER czy SPORTAGE KIA

13 Sty 2013, 12:51

witam forumowiczów
trochę jeszcze pomęczę w temacie terenówki i SUV-y nadal nie wiem, co mam kupić.
moja poprzednia lista - toyota rav4, suzuki grand vitara, suzuki jimny i samurai - faworytem jest nadal SUZUKI GRAND VITARA :D
ostatnio w komisach zobaczyłam LAND ROVER FREELANDER 2,0 benzyna 2/3 drzwi oraz KIA SPORTAGE 2,0 benzyna. Land Rover to jest mój faworyt w tym zestawieniu :naughty:
proszę o opinie dot samochodów, dziękuje :ok:

zastanawiałam się nad SSANGYONG ACTION ale części nie ma i cena odstrasza, a Mitsubishi ASX i Pajero za dużo palą benzyny na 100km (ok.18) z ciekawości spr inne terenówki, suzuki Ignis 1,3 benzyna odpada, Hyundai Tucson i nissan X-Trail są za wielkie, outlander za drogi, santa-fe fajna ma deskę, forester troche nie w moim guście, KIA sorento nawet ale za droga :P :oops:
Ostatnio edytowany przez HigherLove, 13 Sty 2013, 15:11, edytowano w sumie 1 raz
HigherLove
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 13 05 2010
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: audi
Silnik: 1,6
Paliwo: Benzyna
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

13 Sty 2013, 14:23

Vitara jak dobrze pamietam jest chyba na ramie i komfort jazdy nie jest idealny.
SSANGYONG bym uważał bo oni te auta składają z części Mercedesa. Będzie problem z częściami bo auta mniej znane i gorzej jest niz z Amerykańcami pod tym względem.

Chyba pomyliłeś bo jest KIA sportage. Honda jest CR-V. Ja bym zainteresował się Hondą.
Land Rovera nie znam najlepiej poszukaj info na dedykowanym forum.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

13 Sty 2013, 15:10

:oops: no fakt pomyliłam się, :oops: błąd poprawiony, dzięki
oglądałam i bylam na jeździe próbnej Honde CRV 1,9TDI diesel, nawet fajna, ale nie widziałam ogłoszeń o hondzie 3 drzwiowej, przeważnie jest 4/5 drzwi i cytuje brata wygląda jak rodzinny "szelkowiec", trochę za długa, czułabym się jak kierowca karawana na zakręcie, a w ogóle nie mam tyle miejsca na podwórku aby ją zmieścić a po drugie :no: ja z parkowaniem kuleje, a tu takie bydle na parkingu biedronki, już to widzę :lol: ale dzięki za pomoc
HigherLove
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 13 05 2010
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: audi
Silnik: 1,6
Paliwo: Benzyna
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi A3 Sportback g-tron
    Audi A3 Sportback g-tron to wielki krok marki na drodze ku zrównoważonej mobilności. Kompaktowy pięciodrzwiowy samochód, który zadebiutuje pod koniec 2013 roku, do napędu wykorzystuje Audi e-gaz, paliwo ...