Land Rover Freelander Diesel 2.0 99r.

22 Paź 2008, 11:45

Witam!Mam pytanie odnośnie zapalania mojego Landka.Otóż jesli jeżdże codziennie to auto zapala ładnie na tkz.styk za pierwszym razem zarówno jak jest i zimny i ciepły,natomiast jesli postoi caly dzien lub 2dni na polu,w garazu to kręci normalnie ale załapie dopiero za 4,5 razem..Co może być tego przyczyna?Akumulator jest nowy (ok 4miesiecy),świece żarowe sprawdzane w maju,tego roku(były ok)..czy wina moze byc zanikający prąd(brak jakiejs masy,pobór prądu przez centr+alarm,spięcie) czy moze jednak jakaś świeca padła,albo filtr paliwa(tez wymieniany w maju)a moze syf w baku,lub paliwo nie dochodzi?(pompka,filtr)?czy miał ktos z takim przypadkiem we Freelanderze do czynienia?pzdr i czekam na posty.
lgilowski9
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Godziszka
  • 22 Paź 2008, 12:51

kolego mialem tak w swoim golfie ... pierwsza rzecz to byly swiece zarowe do wymiany a drogfa rzecz to filtr paliwa ... byl wymieniony a mimo to zle dzialal i musialem zalozyc drugi... istnieje mozliwosc ze zatankowales zlej jakiosci paliwo to moze byc zabójcze dla diesla
    wojtek1418
    Nowicjusz

Miejscowość: Limanowa

22 Paź 2008, 18:04

sprawdz przewody przelewowe od wtryskiwaczy moze sa juz lekko sparciale i sie zapowietzra jak dłuzej postoji
    mlody861
    Zaawansowany

Miejscowość: ok Warszawy

15 Paź 2010, 12:07

Witam tez mam frelka powodem zlego odpalania byly szklanki te w glowicy co zawory popychaja 3 sztuki byly do wyrzucenia kupilem komplet nowych i samochod nawet zaczal lepiej jezdzic i mniej palic pozdrawiam
    johny88
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Kamiq - miejski SUV
      Nowy miejski SUV ŠKODY, dedykowany dla chińskiego rynku model KAMIQ, został oficjalnie zaprezentowany 23 kwietnia. KAMIQ stanowi uzupełnienie gamy SUV-ów ŠKODY, w której znajdują się już modele ...
      Czym tak naprawdę jest tuning samochodów?
      Zakup nowego samochodu to dla wielu osób bez wątpienia ważne wydarzenie. Dla każdego oznacza ono jednak co innego. O ile dla większości z nas nowy samochód to po prostu środek transportu do pracy, sklepu czy ...