Peugeot 306 II - wyciek pod maską

13 Paź 2010, 18:01

Pod maską pojawił mi się wyciek (zaznaczyłem na czerwono na podpiętych fotkach). Z samochodem generalnie nic się nie dzieje. Nie bardzo wiem od czego jest ta rura co się wysunęła i co mi tam wycieka. Czy wystarczy jak ją po prostu wsunę na swoje miejsce. Nie chcę z pierdołą jechać do mechanika, no chyba, że to nie pierdoła. :???:
Zdjęcie
Zdjęcie
George
George_69
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań
  • 13 Paź 2010, 19:17

he he he:) szanowny kolego ten samochód to jest wyjeb:) objaśniam dlaczego, ponieważ ta rura to jest odma kiedy są przedmuchy zbyt duże olej wypędza w dobrym samochodzie nie powinno być tam tyle oleju podkreślam ale jeżeli chcesz żeby to nie ciekło wyjmij odtłuścić benzyną ekstrakcyjną i zobacz co tam jest dlaczego tam jest szczelina może wyłamane coś może uszczelka daj sylikon co nie za bardzo tam wchodzi w gre albo kup nową , a może na szrocie coś znajdziesz dobrać z tego typu ale nie opłaca naprawiać się tego silnika lepiej jest wymienić na drugi używany przerabiałem to już nie raz :)
    ochroniarz02
    Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska

20 Paź 2010, 23:18

Jaki olej masz zalany,i jaki jest stan oleju.Jeżeli bedzie ponad max to bedziesz mial zaolejony filtr.kiedy wymieniales olej i na jaki.co do naprawy,wymiany pierścieni,są to małe koszta.kupisz drugi uzywany silnik z identyczną usterką to wówczas bedziesz miał koszta...
    Leopard
    Początkujący

Miejscowość: zachodniopomorskie
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
      Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
      Testy wodorowej Toyoty Mirai w Chinach
      Toyota rozpocznie testy wodorowego sedana Mirai w Chinach. Firma sprawdzi możliwości adaptacji tej technologii w Państwie Środka. Jednocześnie japońska firma zadeklarowała, że wybuduje stację tankowania wodoru w swoim chińskim ...