Peugeot 306 II - wyciek pod maską

13 Paź 2010, 18:01

Pod maską pojawił mi się wyciek (zaznaczyłem na czerwono na podpiętych fotkach). Z samochodem generalnie nic się nie dzieje. Nie bardzo wiem od czego jest ta rura co się wysunęła i co mi tam wycieka. Czy wystarczy jak ją po prostu wsunę na swoje miejsce. Nie chcę z pierdołą jechać do mechanika, no chyba, że to nie pierdoła. :???:
Zdjęcie
Zdjęcie
George
George_69
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań
  • 13 Paź 2010, 19:17

he he he:) szanowny kolego ten samochód to jest wyjeb:) objaśniam dlaczego, ponieważ ta rura to jest odma kiedy są przedmuchy zbyt duże olej wypędza w dobrym samochodzie nie powinno być tam tyle oleju podkreślam ale jeżeli chcesz żeby to nie ciekło wyjmij odtłuścić benzyną ekstrakcyjną i zobacz co tam jest dlaczego tam jest szczelina może wyłamane coś może uszczelka daj sylikon co nie za bardzo tam wchodzi w gre albo kup nową , a może na szrocie coś znajdziesz dobrać z tego typu ale nie opłaca naprawiać się tego silnika lepiej jest wymienić na drugi używany przerabiałem to już nie raz :)
    ochroniarz02
    Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska

20 Paź 2010, 23:18

Jaki olej masz zalany,i jaki jest stan oleju.Jeżeli bedzie ponad max to bedziesz mial zaolejony filtr.kiedy wymieniales olej i na jaki.co do naprawy,wymiany pierścieni,są to małe koszta.kupisz drugi uzywany silnik z identyczną usterką to wówczas bedziesz miał koszta...
    Leopard
    Początkujący

Miejscowość: zachodniopomorskie
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Historia TECHNOLOGII SKYACTIV Mazdy
      Na czym polega technologia SKYACTIV Mazdy wyjaśniamy poniżej: - Technoligia SKYACTIVE-G - Technoligia SKYACTIVE-D Luty 2012 : Mazda CX-5, pierwszy z serii nowych modeli Mazdy ze wszystkimi elementami TECHNOLOGII SKYACTIV ...
      Chroń środowisko! Nie wylewaj olejów gdzie bądź!
      Natknąłem się na artykuł który przedstawia kilka negatywnych aspektów wylewania olei gdzie popadnie. Wiadomo każdy z nich korzysta, ale nie każdy wie co z nimi potem robić. "Wiele ludzi, przede wszystkim właściciele ...