Land Rover Freelander problem ze skrzynią lub sprzęgłem

01 Lut 2010, 17:23

Nie wiem co jest po prostu jak wciskam sprzęgło to pedał jest gumowy tak jak by w ogóle nie odbijało ciężko się biegi wprowadza lub wcale nie idzie co to może być proszę o pomoc
piter97
Nowicjusz

Miejscowość: Biłgoraj

02 Lut 2010, 12:46

jeśli Ci pedał zostaje w podłodze, to sprawdź płyn w zbiorniczku, możesz mieć zapowietrzony układ wysprzęglika, a jak nie to pompka może nie odbijać.
Legion1349
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice

02 Lut 2010, 14:23

Witam Panowie
Parę dni temu kupiłem zestaw sprzęgła do LR Freelandera firmy Britpart.Przy montażu okazało
się ,że wszystko pasuje oprócz docisku, czy ktoś może wie o co w tym chodzi? Mechanik stwierdził , że docisk ma za dużą średnicę w stosunku do poprzedniego uszkodzonego. Pomóżcie jeśli ktoś spotkał się z podobnym tematem
brando20016
Nowicjusz

Miejscowość: Radom

03 Lut 2010, 09:30

jeśli pasuje to nie sugeruj się wymiarami poprzedniego, no chyba że poprzedni jest z oryginalnego kompletu a teraz chcesz zamontować jakiś gówniany zamiennik.
Legion1349
Aktywny
Awatar użytkownika

03 Lut 2010, 11:15

no Britpart to raczej nie jest orginal...:)
Prorok78
Początkujący

Miejscowość: Wroclaw

03 Lut 2010, 11:18

Odesłałem docisk do firmy ,od której kupiłem zestaw ,zobaczymy co oni wymyślą - mają dać inny- bo być może to była pomyłka. Mechanik powiedział , że da się go wsadzić na siłę jednak ja nie jestem pewien czy będzie się działo coś złego
brando20016
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Porównywarka cen i okazje w sklepach motoryzacyjnych
    Specjalnie dla Was przygotowaliśmy porównywarkę pod nazwą "Okazje" na której znajdziecie produkty związane z motoryzacją w najlepszych cenach. Opony, felgi, kosmetyki samochodowe, nawigacje, rejestratory jazdy, ...

03 Lut 2010, 11:19

i slusznie... na sile duzo mozna ale raczej nie w napedzie auta :) albo pasuje albo nie i kropka... no ciekawe co Ci powiedza..:)
Prorok78
Początkujący

Miejscowość: Wroclaw

03 Lut 2010, 11:37

Odeślą dziś ewentualnie jutro-zobaczymy jak mechanik przejdzie przez ten temat, z chęcią się podzielę , a a propos Britparts to byłem przekonany ,że jest to oryginał ,bo firma jest z UK
strona WWW nie posiada naszego ".pl". Można wejść na katalog online i wszystko jest czytelne
brando20016
Nowicjusz

03 Lut 2010, 20:19

wyszło że to łożysko
piter97
Nowicjusz

Miejscowość: Biłgoraj

04 Lut 2010, 09:12

znaczy ze co łożysko oporowe w nowym zestawie sprzęgłowym było zwalone? ;/
Legion1349
Aktywny
Awatar użytkownika

09 Mar 2010, 12:01

witam posiadam freelandera rok 2000 silnik diesla 2.0l 97 KM. nie wiem co padlo zaczal slizgac sie na sprzegle sytuacja pojawila sie 2 miesiace wczesniej przy podjezdzie na wzniesienie przy redukcji na 2 bieg i dodaniu gazu zaczynal wyc silnik i przestawal ciagnac po odpuszczeniu gazu ciagnie troche lepie czy ktos moglby pomoc? pozdrawiam
wolsz
Nowicjusz

Miejscowość: flekkefjord

09 Mar 2010, 22:16

wygląda na to, że sprzęgło ci się ślizga.
pozdr.
az td4
friluś1
Zaawansowany

Miejscowość: wrocław
Auto: LR Freelander
Silnik: td4 112kM
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

09 Mar 2010, 22:55

istnieje jakas regulacja?
wolsz
Nowicjusz

10 Mar 2010, 09:23

niestety nie, sterowanie jest hydrauliczne. możesz ew. sprawdzić czy nie masz zapowietrzonego układu, ale tu są inne objawy-ciężko wchodzą biegi. ile przejechałeś na tym sprzęgle?
pozdr
az td4
friluś1
Zaawansowany

Miejscowość: wrocław
Auto: LR Freelander
Silnik: td4 112kM
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

10 Mar 2010, 11:23

na sprzegle przejechalem 160tys i chyba przyszla pora, odpowietrzac chyba nie ma co bo pomka jest sucha a olej tez.bede zamawial czesci i chyba wymienie komplet czyli tarcza docisk ilozysko mysle tez powymieniac symering na skrzyni bo bedzie okazja :wink:
Aco z kolem zamachowym bo gdzies doczytalem ze tez nalerzaloby wymienic?
dzieki za rady pozdrawiam
/
wolsz
Nowicjusz