Freelander tylny most

12 Maj 2009, 16:54

cos mi buczy z tylu auta wyeliminowalem lozyska kół sciągnąłemwał napędowy wiec to napewno nie jest łożysko podpory pozostaje tylny most. moje pytanie brzmi czy moge go całkowicie zdemontowac tzn chodzi o to zeby sie nie obracał od kół?? jak to zrobić
land rover freelander 2000r. 1.8 petrol 120KM
rafciuch
Aktywny

Miejscowość: grudziadz

12 Maj 2009, 17:09

jaki tylny most masz tam dyferencjał żeby sie nie obracał od kol musisz ściągnąć pół osie napędowe
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

12 Maj 2009, 21:13

a jak to zrobic czy potem te dzióry po półosiach musze czymś zaślepic. czy łożyska sie nie rozlecą??
rafciuch
Aktywny

12 Maj 2009, 22:36

jesli sie boisz zaslep je jakas folia
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

13 Maj 2009, 18:21

jeszcze sie nie przyglądalem jak to jest zrobione ale czy jak odkrece ten tylny dyfer odpodwozia to musze jeszcze te drazki odkrecac co do kol idą czy one same wyjdą???

[ Dodano: Sob Maj 16, 2009 08:59 ]
a te gumy to zostawic mam czy nie?? czy wystarczy wiciagnac ten walek co z dyfra tylnego do koł wchodzi i to wszystko czy jeszcze cos trzeba zroic zeby moc spokojnie jezdzic??
rafciuch
Aktywny

22 Maj 2009, 21:23

Jak wykręcisz dyfer to półosie też musisz.I przy dyfrze i przy kołach.Ja odkręciłbym jeszcze te gumy i przytkał czymś innym, ale z drugiej strony jak ma się tam kurzyć to lepiej je spiąć opaskami i zostawić.

P.S.Mi też buczy, a nawet harczy, ale jak latałem polami to sanki wygiąłem i mocowanie dyfra (poducha) dobijała do trzymaka tej poduszki i to była przyczyna.Zajedź na kanał i sprawdź.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hyundai Ioniq Hybrid - test spalania
    Hyundai Ioniq to przestronny w pierwszym rzędzie siedzeń liftback z napędem hybrydowym. Dzięki umieszczeniu akumulatorów pod tylną kanapą i przesunięciu jej w głąb kabiny pasażerskiej, uzyskano naprawdę sporą pojemność ...
    Kia Sorento po zmianach
    Odświeżona linia i zmodernizowana konstrukcja skorupy nadwozia, nowy silnik benzynowy 2.4 GDI o niższym zużyciu paliwa i emisji spalin, wyższy komfort podróżowania i lepsze własności jezdne – to tylko niektóre ...

11 Mar 2010, 12:40

zdemontowałem "most" , półoś odkreciłem i wyszła cała z koła z przegłubem
czy ona jest rozbieralna , bo chciłbym jeździc samochodem i w wolnym czasie zrobic regeneracje tego "mostu" .

nie wiem jak to opisac aby mnie wszyscy zrozumieli ale czy półoś składa sie z 3 cześci "

przegłub który wchodzi do mostu - środek - i przegłub z drugiej strony który wchodzi do koła
xemil
Nowicjusz

Miejscowość: busko

11 Mar 2010, 15:01

dokładnie tak, podaj em. przeslę ci rys.
pozdr.
az td4
friluś1
Zaawansowany

Miejscowość: wrocław
Auto: LR Freelander
Silnik: td4 112kM
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

11 Mar 2010, 15:39

friluś1 napisał(a):dokładnie tak, podaj em. przeslę ci rys.
pozdr.
az td4

puscilem ci moj adres na priv
xemil
Nowicjusz

11 Mar 2010, 17:07

jak zdemontowac przegub zewnetrzy od tylnej półosi ? czy to rozbieralne
http://picasaweb.google.pl/xemil206/Fol ... 3626566514
xemil
Nowicjusz

13 Mar 2010, 17:29

We freelanderze są 2 typy dyfrów do nr nadwozia 2A inny i powyżej inny. Czy ktoś wie czym się różnią? I jak po nr dyfra można określić który to jest?
RM80
Nowicjusz

Miejscowość: Kielce