LAND ROVER FREELANDER

29 Wrz 2010, 20:41

Witam chłopaków z działu Suv"y

Chciałbym zapytać co myślicie o tym LAND ROVER FREELANDER :
Nie za tanio ??

[link do oferty na Allegro wygasł]
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Czernichów/ Sląska
Auto: Audi A 4/WV golf 2 / samurai
Silnik: 90/70/70
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

30 Wrz 2010, 13:07

Witam może właściciel ma już go dość :)
RM80
Nowicjusz

Miejscowość: Kielce

30 Wrz 2010, 14:44

Witam
Dla mnie to dużo za tanio
Ja za swojego dałem 19 000 /tylko że w dieslu /
Warto by było się z nim udać do osoby która się na freelkach dobrze!! zna
Przed zakupem poczytaj o wszystkich niedomaganiach silnika 1.8 i karoserii /nie tylko w benzynie/ bo jest dużo pułapek :roll:
LANDEK99
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Puławy
Prawo jazdy: 13 08 1986
Auto: freelek 99r
Silnik: 2.0 98KM
Rok produkcji: 1999

30 Wrz 2010, 15:32

A z jakim silnikiem najlepiej kupić , czy awarie się często zdarzają , co możecie mi o niech powiedzieć ??
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

30 Wrz 2010, 20:08

Hej samurajsj700

Ja mając frelka dokupiłem samuraia, ty natomiast odwrotnie. Ja mam z silnikiem 2.0TD mówi się roverowski a tak naprawdę to hondy motor, jest ok.

samurajsj700 napisał(a):...co możecie mi o niech powiedzieć...

o Frelkach :mrgreen: to książki można pisać, typowe usterki skrzynia, przekładnia kątowa, tylna szyba, czy nie przekładany etc. etc... Moja rada chcesz kupić takie auto to jedź na oględziny z kimś kto ma takie auto napewno wiele więcej zauważy niż Ty. Ewentualnie dobry mechanik a dobry w tym przypadku to taki który robił Frelki a nie taki co ma dobrą opinię. I nie napalaj sie :mrgreen: bo można wdepnąć w niezłe g...o.
Odnośnie ogłoszenia to tak jak pisali przedmówcy za tanio, ode mnie to za mało zdjęć i za mało szczegółowe boz tego co widać możliwe że to przekładka :!:
HUBI
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: www

30 Wrz 2010, 20:13

HUBI, Dzięki :mrgreen:

Chyba sobie odpuszczę :roll:

A jakie byś polecił z tego segmentu a dużo mnie awaryjne :?:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Poślizg w zimowych warunkach - co robić?
    Wielu kierowców sądzi, że nigdy nie przydarzy im się poślizg, bo przecież jeżdżą ostrożnie lub są po prostu świetnymi kierowcami. Jednak rzeczywistość może ich zaskoczyć. Lepiej wiedzieć, jak wyjść z poślizgu. Najlepiej ...

30 Wrz 2010, 20:17

Witaj dla mnie najlepszy silnik freelandera to TD4.Jest ekonomiczny i ma wystarczającą moc. Szukaj wersji europejskiej. Większość problemów z tym autem to wynik niechlujnej i oszczędnej przekładki.
piotr R
Aktywny

Miejscowość: WGM

30 Wrz 2010, 20:23

Hmmmm moja wiedza nie jest wielka ale z tego co rozmawiam z kolegami to ze stajni suzuki nie ma co wychodzić. Chłopakom grand vitary sprawdzają się na Rav4 taż nie narzekają tylko różnie się podobają i są krutsze a wiadomo czym to skutkuje. Może ktoś jeszcze się wypowie nt. innych aut z tego segmentu.
... byle do 15:00, byle do piątku ...
HUBI
Początkujący
Awatar użytkownika

02 Paź 2010, 08:34

jesli chcesz to za 15 tysi ci mojego opchne jest z nowym reduktorem, po wymianie uszczelki, zadbany, mozna jezdzic. wersja 3d, kolor zielony oszczedny silnik.. a co do tego to cos za tanio pewnie reduktor do wymiany
land rover freelander 2000r. 1.8 petrol 120KM
rafciuch
Aktywny

Miejscowość: grudziadz

02 Paź 2010, 13:09

witam kolego @rafciuch masz swojego dość ! jeśli chodzi o land rovera freelandera to ja bym na inny nie zamieniał no chyba że na nowszy po lifcie i co bardzo ważne nie przerabiany bo naprawdę jest dużo niedociągnięć chyba że przełożony na orginalnych częściach Pozdrawiam :mrgreen:
amik
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: dolnoslaskie

02 Paź 2010, 19:25

rafciuch napisał(a):co do tego to cos za tanio pewnie reduktor do wymiany

Lub skrzynia biegów, na bank któryś z tych elementów umiera gość chce opchnąć póki to jeszcze w miarę jeździ :mrgreen:
... byle do 15:00, byle do piątku ...
HUBI
Początkujący
Awatar użytkownika

02 Paź 2010, 19:52

HUBI napisał(a): na bank któryś z tych elementów umiera gość chce opchnąć póki to jeszcze w miarę jeździ

Mozliwe..Ja jednak myśle czy przypadkiem nie sypia sie"przeróbki".Widac skąd ono pochodzi.... :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2014

03 Paź 2010, 08:22

witam nie sądzę aby Sypały się przeróbki po prostu może ktoś ma dość parujących szyb trzeszczących plastików i tym podobnych dolegliwości , a z drugiej strony patrząc anglika można kupić już za pare tyś. i jeśli ktoś potrafi przełożyć albo odda do przełożenia to i tak sporo zarobi Pozdrawiam :wink:
amik
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: dolnoslaskie

03 Paź 2010, 08:35

ja powiem wam ze moze i w moim freelku duzo mialem do zrobienia duzo sie sypalo to teraz jestem z niego zadowolony nic nie lata, nie martwie sie ze sie reduktor rozsypie, ze uszczelka pojdzie, wszystko jest dobrze ale marzeniem jest freelek z 2004 roku i nowszy po lifcie to jest machina swietna w dislu oczywiscie
land rover freelander 2000r. 1.8 petrol 120KM
rafciuch
Aktywny

Miejscowość: grudziadz

03 Paź 2010, 19:34

Szczerze to teraz muszę się poważnie zastanowić nad zakupem bo nie ma za dobrej opini w śród użytkowników :neutral:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika