LAND ROVER FREELANDER

16 Mar 2008, 15:22

Witam
właściwie nie wiem czy zaliczyc go do terenowych czy jako sów
Czy to prawda że przy maksymalnym skręcie koł reduktor hamuje samochód to znaczy jest takie uczucie hamowania.
Tak juz od jakiegos czasu szukam jakiegoś samochodzika którt by był dobry na szose i troszke w teren.
No i najważniejsze musi podobac sie zonie bo oficjalnie ma to byc jej samochód
Byłem oglądać tego Freelandera i jest w dobrym stanie przebieg 165000 km dwólitrowy diesel
kupiony w polsce serwisowany tylko to hamowanie przy skrętach nie wiem czy nie ma cos wywalone przejżałem całe forum i była o tym mowa .Ale obecny właścicial twierdzi że wszystkie tak mają. Moze zapytać w serwisie ale narazie zdaje się na Państaw pomoc
Dziekuje
Pozdrawiam
tritrans
Nowicjusz

Miejscowość: Opole
0

16 Mar 2008, 21:26

witam.
jutro Ci napiszę, zapytam kumpla (znawca LR). :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce
0

19 Mar 2008, 08:46

Samochód nie powinien hamować w skręcie sam. Taki objaw jest skutkiem kończącej się skrzyni rozdzielczej. Najprawdopodobniej. :wink:
To częsta przypadłość Frelków. Poza tym autko jest przesympatyczne. Sam bym zonie takie kupił.
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

0

19 Mar 2008, 09:00

Karson napisał(a):Samochód nie powinien hamować w skręcie sam. Taki objaw jest skutkiem kończącej się skrzyni rozdzielczej. Najprawdopodobniej. :wink:
To częsta przypadłość Frelków. Poza tym autko jest przesympatyczne. Sam bym zonie takie kupił.

A może tylko przeguby się kończą i blokują w pełnym skręcie... :roll: :?:
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990
0

19 Mar 2008, 14:37

Mało danych Panie, mało danych. :wink:
Jeśli strzelają przy ruszaniu na skręcie to tak ale jeśli jest cisza to obstawiam raczej rozdzielacz.
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

0

19 Mar 2008, 22:11

Dziękuję za podpowiedz
Sprawdzałem czy nie ma stuków na przegubach i zaniepokoiło mnie to hamowanie a że poczytałem wcześniej na forum że ktoś tam miał problemy z tym hamowaniem postanowiłem się upewnić czy aby gościu nie ściemnia ze to taka norma.
Jutro jade obejrzeć nissana terrano 1995 rok 2,7 TD
zobaczymy co to za samochodzik
Jeszcze raz BARDSZO DZIEKUJE
Pozdrawiam
tritrans
Nowicjusz

Miejscowość: Opole
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak powstają aluminiowe felgi?
    Koła należą do najbardziej obciążonych i nieustannie narażonych na uszkodzenia, a zarazem najważniejszych dla bezpieczeństwa elementów samochodu. Poniżej wyjasniamy, jak powstają lekkie i niezwykle wytrzymałe, aluminiowe ...
    Zabici bez pasów - zapinajcie pasy w samochodzie!
    Aż połowa ofiar śmiertelnych na autostradach w Austrii, a ponad 60% w Belgii nie miało zapiętych pasów w momencie wypadku(1). Pasy bezpieczeństwa są efektywnym elementem dającym kierowcy i pasażerom bezpieczeństwo ...

24 Kwi 2008, 20:59

Ja mam takiego Landka..uczucie hamowania jest normalne poprzez włączanie się kontroli trakcji bo trzeba nie zapominać ze tu jest napęd na 4koła,ale może też być poprzez kończące się przeguby,w moim w łaśnie z prawej strony zaczyna strzelać.

pozdrawiam:)
lgilowski9
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Godziszka
0

23 Paź 2008, 21:55

czesc ja tez juz jestem szczesliwcem posiadania freelandera i tez mi hamuje przy pelnym skrecie, ale nie slysze zadny stukow, a poza tym dobrze sie go prowadzi
kret-81
Nowicjusz

0

24 Paź 2008, 10:17

Witam!Dokładnie,to jest auto z napędem 4x4 i to jest normalne że przy pełnym skręcie auto tak się zachowuje..ale tylko przy pełnym skęcie podkreślam bo przy lekkich zakrętach i prostej drodze auto zachowuje się idealnie..teżw ymieniłaem własnie strzelający przegub z prawej strony i w porządku,jedynie co mnie wkurza to własnie ten ograniczony skręt np.na skrzyżowanich gdy trzeba zawrócić to niezły łuk trzeba zrobić :) pzdr wszystkich właścicieli Freelanderków:)a propo co powiecie na jakiś zlocik Landków na południu Polski np w Szczyrku:D?
lgilowski9
Nowicjusz
Awatar użytkownika

0

24 Paź 2008, 19:42

a dyskoteki tez mogą przyjechać
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

0

25 Paź 2008, 11:22

dyskoteki??:)
lgilowski9
Nowicjusz
Awatar użytkownika

0

25 Paź 2008, 11:24

Land Rover Discovery
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

0

25 Paź 2008, 11:32

jasne że tak:)ogólnie myśle o Landkach czyli Discovery,Range,Freelander,Defender:)
lgilowski9
Nowicjusz
Awatar użytkownika

1

26 Paź 2008, 16:22

tez bym wpadl ale to dopiero w przyszlym roku bo obecnie siedze w uk
kret-81
Nowicjusz

0

31 Paź 2008, 22:21

siema baty!!! wiecie moze gdzie moge sciagnac instrukcje obslugi do freelanderow?
kret-81
Nowicjusz

3