Land Rower Discovery

25 Wrz 2007, 18:41

W jednym z postów przeczytałem,że osobie wysokiej źle prowadzi się model Discowery.Poszę o szczególy.
Żabski
Nowicjusz

25 Wrz 2007, 19:16

Kolega ma ponad 190cm wzrostu i słuszną posturę i bardzo chwali Disco. A jeździ nim na wyprawy mające ponad 20tyś.km przez 2 miesiące.
Drugi kolega postury normalnej i wzroście pod 190cm też nie narzeka, na wyprawy wprawdzie nie jeździ ale użytkuje autko na codzień.

Zamieszałem czy pomogłem? :mrgreen:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

26 Wrz 2007, 11:42

Karson napisał(a):(...) Zamieszałem czy pomogłem? :mrgreen:
Oj, zamieszaliście, Kolego, jak - nie przymierzając - Giertych w kanonie lektur... :mrgreen:

Żabski napisał(a):W jednym z postów przeczytałem,że osobie wysokiej źle prowadzi się model Discowery.Poszę o szczególy.

Część użytkowników disco narzeka na przesunięcie osi kierownicy do środka auta względem osi fotela kierowcy (zwłaszcza "więksi ludzie")... Poza tym każdy ma inne pojęcie o komforcie jazdy/prowadzenia pojazdu. To, co dla jednego będzie atutem - dla innego może być wadą dyskwalifikującą dane auto.
Najlepiej byłoby, gdybyś SAM usiadł za sterami discoteki i ocenił czy to auto TOBIE odpowiada. Nie sugeruj się przy tym ani dobrymi słowami, ani złośliwymi uwagami - przecież to TY masz tym autem jeździć, a nie wszyscy inni...
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990

26 Wrz 2007, 19:52

fourup napisał(a):
Karson napisał(a):(...) Zamieszałem czy pomogłem? :mrgreen:
Oj, zamieszaliście, Kolego, jak - nie przymierzając - Giertych w kanonie lektur... :mrgreen:

Za to porównanie skręcę Ci zawiechę z przodu, że koła się zejdą do środka. :evil:

:mrgreen:

Żabski pytał z powodu jednego negatywnego posta... na podstawie zeznań kolegów napisałem pozytywa. Wniosek - najlepiej jak sam sprawdzi jak mu się jeździ Disco.

Ale żeby tak kawę na ławę drogi Fourupie... :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

04 Paź 2007, 18:33

Witam ponownie.Dziękuję za odpowiedzi.Pytanie do Karsona.Jaki model (rocznik,silnik)użytkuje kolega,który uczestniczy w długich i dalekich wyprawach.
Żabski
Nowicjusz

04 Paź 2007, 20:29

Land Rover Discovery 300 2.5 TDI. Rocznik chyba 1996.

Poprzedni model - 200 2.5 TDI ma mniej elektroniki, a to duuuży plus. Osobiście wybrałbym dwusetkę, a resztę kasy zainwestował w pakiet startowy i gadżety offroadowo - wyprawowe. :wink:

Decyzja należy do Ciebie. :mrgreen:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Nowe Audi S3 Sportback - oszczędne, szybkie i komfortowe
    Moc 221 kW (300 KM) i moment obrotowy 380 Nm, sprint od zera do 100 km/h w pięć sekund – nowe Audi S3 Sportback oferuje najlepsze osiągi w swojej klasie. Charakteryzuje się też wzorcową efektywnością: silnik 2.0 TFSI ...