Land rower freelander 1,8 16v

13 Lip 2009, 18:55

Witam wszystkich.Mam problem z moim autem freelanderem 1,8 benzyna.Leci mi płyn na jeden tłok,wymieniłem tuleje splanowałem głowicę,sprawdziłem głowicę w profesjonalnym zakładzie czy nie jest pęknięta założyłem już drugąuszczelkę za 150zł jedną z lepszych,ale płyn nadal cieknie.Mam zamiar wymienić jeszcze śruby bo może już są wyciągnięte,ale jak to nie pomoże to niewiemco mam robić może ktoś wie co mu dolega i mi coś podpowie,dzięki z góry i czekam na jakieś konkrety.
gawlas
Nowicjusz

Miejscowość: mława
  • 14 Lip 2009, 00:32

A skad wiesz ze leci ci plyn akurat na ten jeden tlok?
    dawidbn
    Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin

14 Lip 2009, 10:15

dawidbn napisał(a):A skad wiesz ze leci ci plyn akurat na ten jeden tlok?

16254504

[ Dodano: Wto Lip 14, 2009 10:29 ]
    dawidbn napisał(a):A skad wiesz ze leci ci plyn akurat na ten jeden tlok?

Witam,wiem że leci mi na ten tłok bo po pierwszym złożeniu kompletnym i zalaniu go płynami i olejem napłyneło tyle płynu na tłok,że nawet nie miał sił zakręcić.Nie wiedziałem co jest grane po rozebraniu głowicy płyn był na tłoku no i w oleju.Drugi raz jak składałem to sprawdziłem głowicę splanowałem wymieniłem tą jedną tuleję i złożylem spowrotem tym razem nie zakładałem kolektora tylko zaślepiłem,złożyłem rozrząd zalałem płynem,ale bez oleju i patrzyłm przez otwory od świec co się dzieje.Po dwóch godzinach napłyneły ze dwa kieliszki płynu bez kręcenia.Na dzisiej przyjdą mi jeszcze nowe śruby bo to ostatnia możliość ponieważ nowe śruby mają40cm,a te mają 41,5cm więc tyle się chyba wyciągneły i może nie dociągają głowicy.Jeśli to nie będzie to to niewiem co robić,Ponieważ głowica sprawdzona nie leci,kolektor wykluczony,chyba,że zle splanowana głowica,ale to raczej nie możliwe więc ostatnia pruba.Może ktoś wie oco chodzi z tym samochodem.
    gawlas
    Nowicjusz

14 Lip 2009, 15:32

Dobrze że ci nie zakręcił tzn.nie zapalił ,woda się nie spręża ,zachowuje się tak jakbyś wrzucił do cylindra kawałek metalu :shock: ,mogłoby coś rozwalić,najprawdopodobniej śruby nie trzymają ,twoje podejrzenia uważam za słuszne,jeśli głowica była sprawdzona i uszczelka nowa to jaki może być inny powód?! :?:
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

14 Lip 2009, 16:49

PhantomASA1 napisał(a):Dobrze że ci nie zakręcił tzn.nie zapalił ,woda się nie spręża ,zachowuje się tak jakbyś wrzucił do cylindra kawałek metalu :shock: ,mogłoby coś rozwalić,najprawdopodobniej śruby nie trzymają ,twoje podejrzenia uważam za słuszne,jeśli głowica była sprawdzona i uszczelka nowa to jaki może być inny powód?! :?:

Śruby nie doszły będą jutro,a więc jutro będę dopiero składał.Ale może ktoś napisze co zetknoł się z takim przypadkiem.
    gawlas
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
      53 Nissany NV200 zakupione przez GDDKiA
      W wyniku rozstrzygniętego przetargu nieograniczonego zorganizowanego przez Generalną Dyrekcję Dróg Krajowych i Autostrad Oddział w Lublinie na dostawę 53 szt. samochodów patrolowych z przeznaczeniem dla 16 Oddziałów ...