dawidbn napisał(a):A skad wiesz ze leci ci plyn akurat na ten jeden tlok?
16254504
[ Dodano: Wto Lip 14, 2009 10:29 ]dawidbn napisał(a):A skad wiesz ze leci ci plyn akurat na ten jeden tlok?
Witam,wiem że leci mi na ten tłok bo po pierwszym złożeniu kompletnym i zalaniu go płynami i olejem napłyneło tyle płynu na tłok,że nawet nie miał sił zakręcić.Nie wiedziałem co jest grane po rozebraniu głowicy płyn był na tłoku no i w oleju.Drugi raz jak składałem to sprawdziłem głowicę splanowałem wymieniłem tą jedną tuleję i złożylem spowrotem tym razem nie zakładałem kolektora tylko zaślepiłem,złożyłem rozrząd zalałem płynem,ale bez oleju i patrzyłm przez otwory od świec co się dzieje.Po dwóch godzinach napłyneły ze dwa kieliszki płynu bez kręcenia.Na dzisiej przyjdą mi jeszcze nowe śruby bo to ostatnia możliość ponieważ nowe śruby mają40cm,a te mają 41,5cm więc tyle się chyba wyciągneły i może nie dociągają głowicy.Jeśli to nie będzie to to niewiem co robić,Ponieważ głowica sprawdzona nie leci,kolektor wykluczony,chyba,że zle splanowana głowica,ale to raczej nie możliwe więc ostatnia pruba.Może ktoś wie oco chodzi z tym samochodem.